Máte svůj oblíbený webzin?

Datum: 14.06.2016
Praha 14. června (PROTEXT) - Nedávno jsem se zúčastnila mediálního průzkumu a vyplňovala jsem dotazník o tom, zda sleduji televizi, jaké programy, jaké mám ráda seriály, filmy, jaká poslouchám rádia, jaké čtu knihy a noviny a zda mám profil na sociálních sítích... Tak jsem...
Praha 14. června (PROTEXT) - Nedávno jsem se zúčastnila mediálního průzkumu a vyplňovala jsem dotazník o tom, zda sleduji televizi, jaké programy, jaké mám ráda seriály, filmy, jaká poslouchám rádia, jaké čtu knihy a noviny a zda mám profil na sociálních sítích... Tak jsem postupně vyplňovala, až jsem se zarazila u otázky, jaký je váš oblíbený webzin? Cože? V ten moment mi došlo, že asi nemám dostatečnou mediální gramotnost a tak jsem začala googlovat... Webzin pochází z anglického slova webzine a jedná se o online magazín, který je přístupný široké veřejnosti pomocí webových stránek. Aha. To mohli říci rovnou a zeptat se, jaké čtu noviny a časopisy na internetu, ne? Jaký je váš oblíbený webzin? U mě rozhodně vítězí magazín Tukutuku, který tvoří originální mladí žurnalisté, kteří se zabývají inteligentním lifestyle. Tedy žádný bulvár, umělé senzace apod. Vždy tu najdu mnoho zajímavých a inspirativních článků z oblasti cestování, vztahů, práce, novinek ze všech oblastí, životního stylu a také neobvyklé rozhovory. U každého článku je navíc informace, kolik času mi čtení zabere a když vím, že někam spěchám, tak si vybírám články kratší. Od teď si budu pamatovat, že online magazín se také nazývá webzin, zajímavé zjištění a vracím se k vyplňování dotazníku. Autory zajímá, jakou preferuji muziku, kdy jsem naposledy byla v kině nebo v divadle a nezapomněli se zeptat, zda chodím na koncerty a fesťáky. Nechyběly otázky, zda sleduji YouTube, Stream nebo Connect, zda se k internetu připojuji pomocí mobilního telefonu, tabletu nebo notebooku. Další pasáž se věnovala multimédiím, výukovým programům a počítačovým hrám. Ufff. Byla to fuška a vyplňování mi zabralo skoro 20 minut, doufám, že jsem svým časem přispěla pro dobrou věc a brzy si v novinách přečtu výsledky, jak moc je český národ mediálně gramotný. Chtěla jsem se podívat na výsledky s předešlých průzkumů a zjistila jsem, že podobné dotazníkové šetření se dělalo naposledy v roce 2011. Českou mediální gramotnost tak mapovala Rada pro televizní a rozhlasové vysílání a výsledky zpracovávalo Centrum mediálních studií při Univerzitě Karlově v Praze. Výsledky tenkrát ukázaly, že zatím nejdominantnějším médiem užívaným v českých rodinách je televize, kterou ale postupně začínají vytlačovat počítače. Výzkum také ukázal, že rodiče pravidelně u svých dětí kontrolují užívání internetu. Jisté je, že mediální svět za těch 5 let udělal velký posun ku předu a průzkum z roku 2016 jistě přinese zajímavá zjištění, máme se zkrátka na co těšit. Kontakt: TUKUTUKU MAGAZÍN www.tukutuku.cz vydavatel: Personal ONE s.r.o., Praha
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.