Jak vybrat jazykový kurz

Datum: 27.05.2016

Všude kolem vás je spousta jazykových škol a kurzů. S informacemi se pak můžete setkat v podstatě na každém kroku - na internetu, letáčcích apod. Všichni vychvalují své kurzy angličtiny, němčiny či jiného jazyka. Jak si tedy vybrat ten správný jazykový kurz, který vám pomůže?

Než začnete volat či psát přímo na jazykovku. Snažte se zjistit si dostupné detaily. Důležité například je, pro kolik lidí je kurz koncipován (čím méně lidí, tím lépe pro vás, velmi dobrá je skupina 6-8 lidí), z jakých materiálů se budete učit, kdo bude váš lektor, nebo jaké metody a pomůcky vyučující používá (zda a jak moc je používáno audio/video techniky, jestli je kurz zaměřený spíše na testování nebo na mluvení a podobně).


Dobrou úroveň dělají především lektoři. Nezáleží na tom, jestli jde o Čecha, nebo rodilého mluvčího. Důležitější je pedagogická kvalifikace. O té by měla škola na požádání informovat a také ji vysvětlit.

Například kvalifikovaní učitelé angličtiny obvykle mají bakalářský titul z jazyka a k tomu kurz učitelského minima, který by měl zahrnovat minimálně 140 hodin. Dobrá může být pouze škola, která má dobré lektory a stará se o jejich další vzdělávání.
Informujte se o referencích a zkušenostech.


Je dobré zjistit si (například od známých nebo na různých diskuzích), jak byli studenti daného kurzu spokojeni. Pokud chcete dělat na závěr kurzu zkoušku, zjistěte si také, jaká byla úspěšnost v předešlých letech. Úspěch jiných vám sice zkoušku nezaručí, ale pokud bude úspěšnost velká, svědčí to také o kvalitě školy.

Další informace k výběru vhodného jazykové kurzu získáte na blogu jazykové školy Pelican Brno.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.