Tisková zpráva Úsvitu a Bloku proti Islámu

Datum: 07.04.2016
Praha 7. dubna (PROTEXT) - Úsvit a Blok proti Islámu uzavřou hranice na ochranu země před EU. Nikým nevolená evropská komise chce zbavit členské státy práva rozhodovat o udělování azylu v jednotlivých zemích a chce si tuto pravomoc uzurpovat pro sebe. Česká republika, stejně jako ostatní státy, má jedinou možnost. V době, kdy po ochraně hranic volají občané okolních států. Ochránit svou vlastní hranici sama. Proto tuto sobotu 9. dubna proběhne symbolické uzavření hranic České republiky. Představitelé Úsvitu, BPI a partneři z hnutí Pegida uzavřou společně přechody v Kraslicích/ Klingenthalu, na Cínovci a v Českých Velenicích. Akce bude zahájena ve 13:00 a po deseti minutách uzavřeme živým řetězem všechny tři hraniční přechody. Na Cínovci se akce zúčastní poslanec David KÁDNER, předsedkyně krajské organizace BPI Iva PROCHÁZKOVÁ a bývalý šéf německých policejních odborů Karl FRIDRICH, člen Pegidy. V Kraslicích bude poslankyně Úsvitu Olga HAVLOVÁ, místopředsedkyně BPI Jana VOLFOVÁ a představitelé bavorské Pegidy Gernot TAGETMAYER a Thea MAY. Na přechodu v Českých Velenicích bude předseda BPI doc. Martin KONVIČKA, předseda Úsvitu - NK Mirek LIDINSKÝ, předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek ČERNOCH a zástupci hnutí Pegida z Rakouska. Úsvit a Blok proti islámu již skoro rok marně žádá vládu, aby se začala chovat zodpovědně, stejně jako to činí vlády Maďarska, Polska a dnes již i Rakouska nebo Belgie. Většina zemí již pochopila, že bezpečnost občanů jednotlivých zemí nezajistí žádná bezzubá opatření evropské komise, ani vyděračská smlouva uzavřená s Tureckem, ani superkvóty. Česká vláda pohrdá názorem vlastních občanů, ignoruje i Usnesení Poslanecké sněmovny, petici, kterou podepsalo přes 250 tisíc občanů a v Bruselu tancuje, jak EK, kancléřka Merkelová nebo jiný bruselský úředník pískají. Kontakt: Jan Zilvar, tiskový mluvčí Úsvit - Národní Koalice Sněmovní 1 118 26 Praha 1 tel.:+420 725 044 980 info@usvitnarodnikoalice.cz http://www.usvitnarodnikoalice.cz