Řád Elišky Přemyslovny patří ženám, na které se zapomíná

Datum: 23.09.2015
Praha 23. září (PROTEXT) - Nadační fond Elišky Přemyslovny bude letos poprvé udělovat Řád Elišky Přemyslovny, a to výhradně ženám, které působí v charitativní a sociální oblasti. Právě tyto ženy si podle prezidenta fondu Augustina Karla Andrleho ocenění zaslouží nejvíce. ...
Praha 23. září (PROTEXT) - Nadační fond Elišky Přemyslovny bude letos poprvé udělovat Řád Elišky Přemyslovny, a to výhradně ženám, které působí v charitativní a sociální oblasti. Právě tyto ženy si podle prezidenta fondu Augustina Karla Andrleho ocenění zaslouží nejvíce. "Zapomíná se na ně. Nicméně svou péčí o staré a nemohoucí lidi dělají pro nás všechny nesmírně záslužnou práci a málo kdo to ocení. To bych do budoucna ale chtěl změnit," konstatuje Andrle. V pátek 25. září v 10:00 si z Poslanecké sněmovny odnese Řád EP přibližně dvacítka žen z nejrůznějších charit a sociálních zařízení celé republiky. V prvním ročníku nebudou ale mezi nositelkami Řádu EP chybět ani spisovatelky nebo historičky, které se podílely na samotném pozvednutí jména české královny Elišky Přemyslovny Poslanec Andrle už v červnu požádal oficiálně arcibiskupa Dominika Duku o její blahořečení a na tiskové konferenci představil model sochy k blížícím se oslavám 700-letého výročí Eliščina syna Václava (Karla IV.) Ve Sněmovně navíc leží novela zákona o Státních svátcích, kdy poslanec a prezident NFEP v jedné osobě spolu s dalšími poslanci navrhují 31. srpen jako významný den pro českou státnost, neboť v tento den v roce 1310 došlo ke pojení dynastií Přemyslovců a Lucemburků sňatkem mezi Janem Lucemburským a Eliškou Přemyslovnou. Jan Zilvar, tiskový mluvčí
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.