Etiopie otevírá konzulát v Praze

Datum: 03.03.2015
Praha 3. března (PROTEXT) - Praha má ode dneška nový diplomatický úřad. Oficiálně zde zahájil činnost honorární konzulát Etiopské Federativní republiky, která zde dosud neměla zastoupení. Do funkce honorárního konzula byl jmenován pražský právník a podnikatel Michal...
Praha 3. března (PROTEXT) - Praha má ode dneška nový diplomatický úřad. Oficiálně zde zahájil činnost honorární konzulát Etiopské Federativní republiky, která zde dosud neměla zastoupení. Do funkce honorárního konzula byl jmenován pražský právník a podnikatel Michal Kučera. "Je to důležitý krok k prohloubení velmi dobrých vztahů mezi Českou Republikou a Etiopií," uvedl Kučera. Toho do funkce osobně doporučil etiopský ministr zahraničí Thedros Aghanom Ghebreyesus. "Naším úkolem je zejména prohlubovat politické, obchodní a kulturní vztahy mezi našimi zeměmi," dodal Kučera. Až do loňského roku bylo jediným oficiálním úřadem Etiopie s působností pro Českou republiku velvyslanectví v Berlíně. Získání víz či obchodních kontaktů tak bude nyní snazší. Vztahy mezi Československou a následně Českou republikou a Etiopií byly navázány už po první světové válce a i nyní probíhá intenzivní obchodní a humanitární spolupráce. Od roku 2004 zde probíhá projekt "Postavme školu v Africe" české humanitární organizace Člověk v tísni. Nedávno zemi navštívil také ministr zemědělství Marian Jurečka. Kontakt: e-mail: info@ethiopianconsulate.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.