Spoluvydavatelka trilogie Padesát odstínů šedi vyhrála soudní spor

Datum: 20.02.2015
Dallas 20. února (PROTEXT/PRNewswire) - Žalobkyni byl přiznán nárok na licenční poplatky Na základě rozhodnutí soudu ve sporu ohledně světového bestselleru, rozhodla porota v případu Pedrozová vs. Haywardová a TWCS Operations Proprietary Ltd ve sporu o nárok na autorská práva...
Dallas 20. února (PROTEXT/PRNewswire) - Žalobkyni byl přiznán nárok na licenční poplatky Na základě rozhodnutí soudu ve sporu ohledně světového bestselleru, rozhodla porota v případu Pedrozová vs. Haywardová a TWCS Operations Proprietary Ltd ve sporu o nárok na autorská práva za knihu Padesát odstínů šedi, ve prospěch Jennifer Lynn Pedrozové. Právní zástupci paní Pedrozové dnes oznámili rozhodnutí soudu v sídle právní kanceláře Vincent Lopez Serafino Jenevein, PC. Původním vydavatelem této knižní trilogie byla společnost The Writer's Coffee Shop, nezávislý vydavatel elektronických a tištěných knih. Žalobkyně, paní Jennifer Pedrozová, byla jedním ze 4 původních partnerů v začínající firmě, která vydala trilogii Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey). Firma Writer's Coffee Shop následně prodala vydavatelská práva k této knižní trilogii společnosti Random House. Dnešní rozhodnutí soudu potvrdilo, že Jennifer Pedrozová byla partnerem ve společnosti The Writer's Coffee Shop. Porota uvedla, že Amanda Haywardová a firma TWCS Operations Proprietary se dopustily zpronevěry, když donutily paní Pedrozovou podepsat dohodu o poskytování služeb a nevyplatily jí její oprávněný podíl z jedné z nejúspěšnějších knižních transakcí v historii. K dnešnímu dni se na celém světě prodalo více než 100 miliónů výtisků knižní trilogie Padesát odstínů šedi a kniha je v současné době uvedena na seznamu bestsellerů deníku New York Times. Celková výše škody bude stanovena na dalším soudním jednání poté, co forenzní audit určí konkrétní podíl na autorském honoráři, který paní Pedrozové náleží. Pedrozová byla ve sporu zastupována právní kanceláří Vincent Lopez Serafino Jenevein, PC z Dallasu. KONTAKT: Mike Farris +1-214-979-7400, centrální telefon; +1-214-979-7435 přímý e-mail; mfarris@vilolaw.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.