METROGRAPHY: První fotografická agentura v Iráku

Datum: 13.02.2015
Praha 13. února (PROTEXT) - U příležitosti návštěvy fotografa a foto editora Stefana Cariniho v Praze organizuje Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK ve spolupráci s Centrem současného umění DOX přednášku s projekcí fotografií a neformální setkání pro novináře. ...
Praha 13. února (PROTEXT) - U příležitosti návštěvy fotografa a foto editora Stefana Cariniho v Praze organizuje Institut komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK ve spolupráci s Centrem současného umění DOX přednášku s projekcí fotografií a neformální setkání pro novináře. Program - 16. února 18:30 Stefano Carini: Přednáška a projekce fotografií - 19. února 11:00 - 12:30 setkání pro novináře a fotoeditory Stefano Carini je italský fotograf a fotoeditor žijící ve městě Sulaymaniyah v iráckém Kurdistánu, kde od léta 2014 vede jedinou iráckou fotografickou agenturu Metrography (metrography.photoshelter.com). V přednášce spojené s projekcí fotografií nabídne osobní vhled do zákulisí příběhů, které se z dnešního Iráku dostávají do médií: od propagandistické mašinérie Islámského státu, přes cenzuru irácké vlády až po neuvážlivé chování západních médií, která bez ověření přebírala zmanipulované fotografie od stoupenců ISIS. Kromě toho Carini představí dlouhodobé projekty agenturních fotografů - Zmnako Ismaela, Rawsht Twana, Bandan Atta a dalších - o životě v Iráku mimo válečné dění. Stefano Carini převzal vedení Metrography poté, co byl její dosavadní ředitel unesen bojovníky Islámského státu. Fotografické série této agentury publikovala významná světová média jako TIME, Washington Post, Der Spiegel, The Sunday Times, Corriere della Sera, Internazzionale nebo Le Monde. Fotografové z Metrography mají oproti světovým agenturám výhodu znalosti místního prostředí a okamžitého přístupu do bojových oblastí i uprchlických táborů, jsou jazykově vybaveni a orientují se ve složité situaci konfliktu. Mezi další služby, které agentura klientům nabízí kromě fotografií, patří zprostředkování kontaktů na překladatele, fixery a další odborníky z médií či neziskových organizací v regionu východního Iráku. Stefano Carini (*1985, Torino, Italy) Vystudoval fotografii na London College of Photography a Danish School of Media and Journalism v Dánsku. Pracoval jako fotoeditor holandské agentury NOOR images (www.noorimages.com) a v editorském týmu World Press Photo v Amsterdamu. Jako fotožurnalista se angažoval v Itálii, Británii a Egyptě, po ukončení studií v Dánsku založil s přáteli PanAut kolektiv, volné uskupení autorů z Itálie, České republiky a Německa. www.panaut.org/stefano-carini Akce je součástí doprovodného programu výstavy THIS PLACE. Pořádá FSV UK a Centrum současného umění DOX za podpory Italské ambasády a italského kulturního centra v Praze. Kontakt: Rezervace a kontakt pro novináře Kateřina Písačková (FSV UK) katerina.pisackova@gmail.com, + 420 731 539 575 web: www.dox.cz/cs/doprovodne-akce/irak-ocima-mistnich-fotografu akce na faceboku: www.facebook.com/events/1393020751004737/ adresa: DOX, Centrum současného umění, Poupětova 1, Praha 7 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.