Rekonstrukce bitvy tří císařů skončila

Datum: 03.12.2014
Brno 3. prosince (PROTEXT) - Rekonstrukce bitvy tří císařů skončila a připravuje se 210. výročí bitvy - Austerlitz 2015 Hlavní vzpomínková akce věnovaná napoleonské historii ve střední Evropě proběhla na slavkovském bojišti ve dnech 29. - 30. listopadu 2014. Hlavními body...
Brno 3. prosince (PROTEXT) - Rekonstrukce bitvy tří císařů skončila a připravuje se 210. výročí bitvy - Austerlitz 2015 Hlavní vzpomínková akce věnovaná napoleonské historii ve střední Evropě proběhla na slavkovském bojišti ve dnech 29. - 30. listopadu 2014. Hlavními body programu byly sobotní bitevní ukázka pod kopcem Santon, za účasti cca 900 vojáků v dobových uniformách a nedělní pietní akt na Mohyle míru, místě nejtěžších bojů bitvy tří císařů. Účastníci přijeli v uniformách armád Francie, Rakouska, Ruska, Saska a Vévodství varšavského. Kromě České republiky a Slovenska přijeli také z Polska, Rakouska, Německa, Belgie, Itálie, Litvy, Maďarska, Francie, Ruska a Ukrajiny. Sobotní rekonstrukci přihlíželi mj. ministr obrany Martin Stropnický, velvyslanec Francie j.e. Jean-Pierre Asvazadourian a příslušníci diplomatických misí v ČR. Pořadatelé děkují účastníkům, partnerům, agentuře Czechtourism a Jihomoravskému kraji za podporu, stejně jako generálnímu partnerovi Trade Fides a.s. Mediální ohlasy akce byly zaznamenány mj. v Rakousku, Rusku, Itálii, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Francii, Anglii, Irsku, USA, Malajsii, Peru, Libanonu a Číně. 210. výročí v příštím roce počítá s 2000 účastníky v dobových uniformách, kteří se střetnou 5.12.2014 u Tvarožné. Kontakt: Miroslav Jandora, Jakub Samek e-mail: info@austerlitz.org www.austerlitz.org Cell: +420 602 500 870 Fotogalerie: http://www.austerlitz.org/cz/austerlitz-2014-fotogalerie/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.