Hnutí Úsvit: seminář k zákonu o státním zastupitelství

Datum: 14.11.2014
Praha 14. listopadu (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit k semináři k zákonu o státním zastupitelství. Poslanec Marek Černoch: Seminář zabránil válce mezi Válkovou a Zemanem Dnes proběhl v Poslanecké sněmovně seminář k zákonu o státním zastupitelství. Seminář...
Praha 14. listopadu (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit k semináři k zákonu o státním zastupitelství. Poslanec Marek Černoch: Seminář zabránil válce mezi Válkovou a Zemanem Dnes proběhl v Poslanecké sněmovně seminář k zákonu o státním zastupitelství. Seminář pořádali poslanci Marek Černoch a David Kádner. Jednání se mimo jiné zúčastnili ministryně spravedlnosti Helena Válková, nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nebo vrchní státní zástupci Lenka Bradáčová a Ivo Ištván. Seminář zahájil poslanec Marek Černoch: "My jsme byli celý tento týden svědky mediálních dezinformací a vyhrocování celého sporu mezi paní ministryní a státními zástupci. Já vnímám takovou válku jako něco velmi negativního. Jedním z cílů bylo, aby toto válečné ostřelování už neprobíhalo." Na to reagoval hostitel semináře předseda Výboru pro obranu David Kádner: "Už rozumím tomu, proč se seminář koná zde na Výboru pro obranu, když se jedná o válku." Následně promluvila ministryně Helena Válková: "Cílem zákona je posílení postavení a také odpovědnosti státních zástupců. Mají vzniknout specializované zastupitelství v oblasti majetkové trestné činnosti." Ministryně vyslovila souhlas s tezí poslance Černocha, že nesmí dojít k válce mezi ministerstvem a státním zastupitelstvím. Za velmi významné považuje poslanec Marek Černoch to, že se podařilo setkat u jednoho stolu a domluvit se i na dalších schůzkách. Na tiskové konferenci ministryně Válková nastínila, že je ochotná debatovat o některých parametrech například o postavení nejvyššího státního zastupitelství. Ochotu jednat potvrdil i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman: "Nejhorší by bylo nekomunikovat. Názory jsou rozdílné, ale chceme o tom hovořit." Poslanec Černoch na závěr dodal: "Jsem proto velmi rád, že díky tomuto semináři se podařilo zabránit válce mezi státními zástupci a paní ministryní Válkovou. Jako pilot dopravního boeingu můžu říci, že jsme proletěli bouřkovým mrakem a nyní se, doufám, blízká na klidnější časy.“ Marek Černoch, poslanec, organizátor semináře, tel.: 777 946 902 Kontakt: Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, tel.: 739 024 400, e-mail: tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.