Hnutí Úsvit: novela zákona o exekutorech

Datum: 30.10.2014
Praha 30. října (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit - novela zákona o exekutorech: Dnes proběhlo zasedání parlamentní komise pro teritorialitu exekucí, která za podpory Ministerstva spravedlnosti, poslanců napříč politickým spektrem a dalších zúčastněných jednalo s...
Praha 30. října (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit - novela zákona o exekutorech: Dnes proběhlo zasedání parlamentní komise pro teritorialitu exekucí, která za podpory Ministerstva spravedlnosti, poslanců napříč politickým spektrem a dalších zúčastněných jednalo s tímto výsledkem: 1. Panuje shoda, že současná situace je v exekucích velmi problematická a teritorialita je jedním z řešení. Teritorialita platí ve většině zemí EU. 2. Zavedení teritoriality kromě Úsvitu a dalších také podporují a prosazují: Ministerstvo spravedlnosti, Exekutorská komora, Soudcovská unie. 3. Ministerstvo spravedlnosti slíbilo rozšířit předloženou analýzu do prosince letošního roku a následně předložit komplexní novelu do legislativního procesu v 1. pololetí 2015. 4. Pracovní skupina rozšíří svou působnost na všechny otázky týkající se exekucí. Stanovisko hnutí Úsvit je, že cílem teritoriality je zabránění velkobyznysu s pohledávkami a přeprodávání dluhů. Komise se také dnes shodla na nutnosti posílání státního dohledu nad exekutory a posílení kontrol. Dnešním tempem při 159 soudních exekutorech, kdy se provádí okolo 20 kontrol ročně, vychází kontrola na jednoho exekutora přibližně 1x za 7 let. Marek Černoch - předseda komise pro teritorialitu exekutorů pod ústavně-právním výborem Poslanecké sněmovny, 777946902 Kontakt: Jan Zilvar tajemník a tiskový mluvčí, tel.: 739024400 tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.