Hnutí Úsvit: Zákon o místní příslušnosti exekutorů

Datum: 03.10.2014
Praha 3. října (PROTEXT) - V médiích se objevila zpráva, že ministerstvo spravedlnosti vytvořilo kritickou analýzu ohledně zavedení teritoriality exekutorů. Analýza se tvořila na základě podnětu daného novelou zákona Úsvitu o exekutorech, kterou Sněmovna projednávala v červnu...
Praha 3. října (PROTEXT) - V médiích se objevila zpráva, že ministerstvo spravedlnosti vytvořilo kritickou analýzu ohledně zavedení teritoriality exekutorů. Analýza se tvořila na základě podnětu daného novelou zákona Úsvitu o exekutorech, kterou Sněmovna projednávala v červnu a byla vrácena, a kde jsme usilovali po vzoru většiny zemí EU o zavedení místní příslušnosti exekutorů. Jednotlivé exekuce by byly přidělovány exekutorům místně a rovnoměrně, čím se zamezí velkoobchodu s pohledávkami, a tím i lidským neštěstím. Podobný systém již u nás platí u soudců, policistů či státních zástupců. V médiích se v této souvislosti objevili chybné informace, například Úsvit ve svém návrhu neměl žádnou "šestitisícovou zálohu“, která by exekuce opět jen prodražovala. To si zřejmě autoři popletli s někým jiným... Analýza také zmiňuje "oprávněné pochybnosti o tom, zda soudní exekutoři postupují vždy spravedlivě vůči dlužníkům“. Nejen že velmi často nepostupují spravedlivě, ale často doslova ničí lidem život. Státní dozor nad exekutory funguje jen velmi slabě a proto Úsvit usiluje o větší kontrolu exekutorů a přísné sankce v případech pochybení. Pracovní skupina ústavněprávního výboru k teritorialitě exekutorů, které ve Sněmovně předsedám, se sejde na konci října a mým cílem je co nejrychleji dopracovat návrh, který podpoří i poslanci jiných stran. Marek Černoch, poslanec a člen ústavně-právního výboru, 777946902 Kontakt: Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, tel.: 739024400, e-mail: tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.