Hnutí Úsvit chce přímou volbu a odvolatelnost všech starostů

Datum: 12.09.2014
Praha 12. září (PROTEXT) - Hnutí Úsvit chce přímou volbu a odvolatelnost všech starostů a primátorů Hnutí Úsvit přímé demokracie chce přímou volbu všech starostů a primátorů - na rozdíl od strany Starostové a nezávislí, kteří navrhují přímou volbu pouze u menších...
Praha 12. září (PROTEXT) - Hnutí Úsvit chce přímou volbu a odvolatelnost všech starostů a primátorů Hnutí Úsvit přímé demokracie chce přímou volbu všech starostů a primátorů - na rozdíl od strany Starostové a nezávislí, kteří navrhují přímou volbu pouze u menších obcí. Navíc Úsvit klade důraz i na odvolatelnost. Úsvit je přesvědčený, že ani občané velkých měst by neměli být ochuzeni o možnost přímo vybrat svého nejvyššího představitele. Navíc právě na magistrátech velkých měst se dějí největší machinace bez přímé odpovědnosti. V tomto smyslu jsme již minulý týden podali do Poslanecké sněmovny k projednání náš návrh Ústavního zákona. Prosazení prvků přímé demokracie na všech úrovních povede podle našeho názoru k většímu zájmu občanů o správu veřejných věcí. Například v Praze se posledních voleb účastnilo jen něco přes čtyřicet procent oprávněných voličů. To je tristní číslo a svědčí to o tom, jak jsou lidé otrávení z toho, co se na magistrátu děje. Přímo volený a také odvolatelný starosta či primátor měl k lidem daleko blíž a měl by také větší legitimitu. Vidíme, jak je to v Praze, kde se primátor během volebního období mění podle toho, jak se zrovna kmotři dohodnou. A kdy ani jasné vítězství lídra ve volbách není zárukou, že se také stane primátorem. Tomuto kšeftování chceme zamezit. Marek Černoch - lídr pražské kandidátky hnutí Úsvit, poslanec a člen ústavně-právního výboru PSP, tel.: 777 946 902 Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, tel.: 739 024 400, e-mail: tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.