Úsvit: Souhlasíme se zvýšením minimální mzdy

Datum: 04.09.2014
Praha 4. září (PROTEXT) - Dnes probíhá jednání Tripartity, na kterém se opět jedná o navýšení minimální mzdy. Hnutí Úsvit souhlasí s navýšením minimální mzdy o 700 Kč, což odpovídá vládnímu prohlášení. Již v minulosti jsme však navrhovali jiný systém - lidem s...
Praha 4. září (PROTEXT) - Dnes probíhá jednání Tripartity, na kterém se opět jedná o navýšení minimální mzdy. Hnutí Úsvit souhlasí s navýšením minimální mzdy o 700 Kč, což odpovídá vládnímu prohlášení. Již v minulosti jsme však navrhovali jiný systém - lidem s minimální mzdou snížit odvody, čímž by se jim reálně zvedla mzda, avšak zároveň by to neznamenalo vyšší mzdový náklad pro zaměstnavatele. Lidé s minimální mzdou jsou totiž také často lidmi, kteří nacházejí na trhu práce obtížně uplatnění. Proto upozorňujeme vládu, že navýšení minimální mzdy nedoprovázené jasnými prorůstovými opatřeními může vést ještě většímu růstu míry nezaměstnanosti a tím hospodářskému poklesu. Hnutí Úsvit konstruktivní prorůstové návrhy zákonů ve Sněmovně navrhlo, avšak koalice svými hlasy vždy naše návrhy zamítla. Jednalo se o návrh novely zákona o DPH, kdy jsme navrhovali platbu DPH až po zaplacení faktury s tím, že i dodavatel by si mohl dát fakturu do nákladů až po zaplacení. Tento návrh by tedy nezpůsobil žádný výpadek příjmů státního rozpočtu a zároveň by chránil podnikatele od druhotné platební neschopnosti. Také jsme v zákoně navrhli zrušit ručení za obchodního partnera u platby DPH, což by také podpořilo zaměstnavatele, a hlasovali jsme za snížení spotřební daně u nafty, jelikož její výše je u nás vyšší než v sousedních zemích. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.