Nové základny NATO ve východní Evropě

Datum: 29.08.2014
Praha 29. srpna (PROTEXT) - Severoatlantická aliance chce kvůli Rusku rozmístit nové základny ve východní Evropě, očekává se, že by mohly být hlavně v pobaltských republikách či v Polsku. My v hnutí Úsvit chápeme, že situace v regionu je velice napjatá, ale právě proto...
Praha 29. srpna (PROTEXT) - Severoatlantická aliance chce kvůli Rusku rozmístit nové základny ve východní Evropě, očekává se, že by mohly být hlavně v pobaltských republikách či v Polsku. My v hnutí Úsvit chápeme, že situace v regionu je velice napjatá, ale právě proto by se všechny takovéto kroky měly dělat s maximální rozvahou a zdrženlivostí. Je totiž nutné si uvědomit, že pokud se výrazně zvýší počet vojáků aliance na hranicích s Ruskem, povede to jen k dalšímu eskalování napětí, a to je to poslední, co dneska potřebujeme. To si moc dobře uvědomuje i mnoho evropských států a postoj NATO není vůbec jednotný. Například Francie, Itálie a Španělsko jsou jednoznačně proti. Vždy je nutné přemýšlet o krok dále. Pokud pošleme vojáky na hranice s Ruskem, nemůžeme čekat, že na toto harašení zbraní Putin nijak nezareaguje. A to nejhorší, co by se mohlo stát, je to, že proti sobě budou stát armády NATO a Ruska a mířit na sebe nabitými zbraněmi. Znovu tedy opakujeme, je potřeba do poslední chvíle intenzivně hledat mírové řešení celého konfliktu. Bohužel česká diplomacie hraje díky nízké aktivitě, malým ambicím a servilním postojům až páté housle a je již pouze v názorovém vleku ostatních. Podle našeho názoru je v současné situaci třeba, aby se sami ukrajinští Rusové vyjádřili v demokratickém referendu o svém sebeurčení. A toto rozhodnutí respektovat všemi zainteresovanými stranami. Není únosné, aby se donekonečna o obyvatelích Ukrajiny rozhodovalo ve Washingtonu, Bruselu a Moskvě. To k dlouhodobé stabilitě nepovede. Ukrajinští Rusové totiž stejně nikdy vraždění svých lidí Kyjevu neodpustí. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.