Aktivita státní orgánů

Datum: 25.08.2014

Kontrola povinností a požadavků týkající se bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci.

Hlídat a soustavně kontrolovat náplň požadavků a povinností, které jsou důsledkem pracovněprávních předpisů včetně ustanovení týkající se bezpečnosti práce a ochraně zdraví při práci, je základním úkolem státního úřadu inspekce práce a ostatních dalších oblastních inspektorátů práce, které jsou orgány státní správy. V situacích, kdy jsou uskutečněný přestupky či správní delikty mají orgány inspekce pravomoc ukládat pokuty. Ministerstvo práce a sociálních věcí spravuje a řídí státní úřad inspekce práce. Dalším posláním inspektorátu práce je kromě kontrol rovněž konzultační, poradenská a osvětová aktivita. Státní úřad inspekce práce a inspektorát vykonává se svou funkci podle zákon č. 251/2005 Sb., nazývaného O inspekci práce.  Hlavní úsilí je předstihovat negativní úkazy, kterými může být kupříkladu pracovní úřad, havárie technických zařízení či nemoc z povolání.

Máte více dotazů k činnosti státních orgánů při dodržování bezpečnosti práce a požární ochrany? Kontaktujte například firmu Extéria s.r.o., více informací na webu www.exteria.cz nebo na e-mailu exteria@exteria.cz.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.