Tisková zpráva hnutí Úsvit

Datum: 18.08.2014
Praha 18. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit - Najděme konečně dlouhodobou koncepci pro brněnské Grand Prix Po sportovní stránce byl uplynulý víkend fantastický. Po organizační stránce snad ještě lepší. Nenastaly prakticky žádné komplikace i při rekordní účasti...
Praha 18. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit - Najděme konečně dlouhodobou koncepci pro brněnské Grand Prix Po sportovní stránce byl uplynulý víkend fantastický. Po organizační stránce snad ještě lepší. Nenastaly prakticky žádné komplikace i při rekordní účasti návštěvníků, kteří dorazili především ze zahraničí. Již nejde akceptovat slova některých o "akci pro pár nadšenců“. Motocyklové Grand Prix v Brně je suverénně největší akce spojená s obrovskou propagací nejen regionu, ale také celé České republiky. A ta si může uplynulé mistrovství opravdu strčit do výkladní skříně. Drobnohled médií dle mého názoru celé věci prospěje. I díky nám a spojení s občanskou iniciativou Zachraňme MotoGP v Brně se podařilo otevřít širokou veřejnou diskuzi o tom, co je podpora nějakého podnikání a co je skutečnou státní investicí. Zprávy z celého regionu, nejen z nejbližšího okolí města Brna, hovoří o absolutní naplněnosti ubytovacích kapacit. Restaurace v Brně a okolí během víkendu praskaly ve švech. To všechno jsou příjmy státu, který tuto akci ani nechtěl podpořit. Zapomeňme na 50. ročník, o něj se bát nemusíme, ale nedopusťme stejná rizika a nejistotu u ročníku s pořadovým číslem 51. Najděme konečně dlouhodobou koncepci nejen pro konání této akce. K tomu však nový systém financování sportu, představený ministerstvem školství, nevede. Návrh z pera ministerstva chce pouze vypsat bianko šek na X miliard korun lidem, kteří nejsou státu nikterak odpovědní, tedy Českému olympijskému výboru. Jak výbor dokáže s penězi hospodařit, jsme si mohli všimnout při projektu Praha olympijská anebo naposledy letos v zimě při propagaci zimních olympijských her. Ne, státní peníze určené na sport je třeba zcela konkrétně směřovat k mládeži a dětem a současně je třeba podporovat akce, které další peníze do sportu a státního rozpočtu přinesou. Utrácet je přece tak snadné, věci jdou ale dělat i jinak, snad si to nakonec uvědomí i ministerstvo školství. Vítězství zdravého rozumu nad zlodějinami dob minulých to stále ještě není, ale chci věřit, že jsme minimálně na dobré cestě. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.