Tisková zpráva hnutí Úsvit

Datum: 15.08.2014
Praha 15. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit k údajům ČSÚ ohledně výsledků české ekonomiky a rozpočtovému výhledu. Německá ekonomika nečekaně klesá, HDP se za poslední tři měsíce snížilo o 0,2 %, což je potenciálně nebezpečná informace pro českou ekonomiku...
Praha 15. srpna (PROTEXT) - Vyjádření hnutí Úsvit k údajům ČSÚ ohledně výsledků české ekonomiky a rozpočtovému výhledu. Německá ekonomika nečekaně klesá, HDP se za poslední tři měsíce snížilo o 0,2 %, což je potenciálně nebezpečná informace pro českou ekonomiku a státní rozpočet, jelikož je naše ekonomika na té německé velmi závislá. Téměř jedna třetina českého exportu míří právě k našim západním sousedům. Letos české ministerstvo financí očekává růst HDP ve výši 2,7 %, v následujícím roce pak 2,5 %. Pokud by pokles Německa pokračoval, musely by se přehodnotit parametry, ze kterých státní rozpočet vychází. Schodek 100 miliard korun, který nyní ministr Babiš navrhuje, je vysoký a na základě dnešních informací se může ještě zvýšit. Fiskální pakt, ke kterému se tato vláda hlásí, České republice přikazuje maximální strukturální schodek 1 %. Současný návrh odpovídá téměř dvojnásobné hodnotě. Jestliže příští rok má být podle vlády strukturální schodek 1,8 %, pak v letech dalších to má být podle zveřejněného návrhu celých 1,7 %. Pouhé přešlapování na dnešním stavu je dlouhodobě neudržitelné. Vláda by měla co nejdříve předložit plán na snižování schodku státního rozpočtu, zatím v tomto ohledu ministr financí ani vláda neukázali jakékoliv ambice a zadlužování státu pokračuje. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.