TISKOVÁ ZPRÁVA EVY FEUEREISLOVÉ - Medálni masáž a blamáž

Datum: 13.08.2014
Praha 13. srpna (PROTEXT) - V zastoupení paní Evy Feuereislové (poškozené) poskytuji mediím následující tiskovou zprávu. S ohledem na dlouhodobě trvající nevhodné, urážlivé, vulgární a šikanózní chování šéfredaktora magazínu Extra.cz pana Pavla Novotného vůči slečně Evě Feuereislové jsem se rozhodl veřejnosti osvětlit některé skutečnosti, mediálně lživě prezentované s cílem poškodit mou klientku v jejím jednak pracovním a jednak soukromém životě. Pan Novotný dlouhodobě a téměř denně vytváří lživé a pomluvné články ve vztahu k Evě Feuereislové, útočí na její soukromí, pronásleduje ji a vulgárně mediálně uráží. V neposlední řadě mou klientku neustále obviňuje z trestné činnosti spočívající v podvodu, které se měla dopustit v Pardubickém autobazaru s dnes již odsouzeným Davidem K. Tyto zmiňované skutečnosti jsou šířeny prostřednictvím bulvárního magazínu Extra.cz a sociální sítě Facebook, kde má pan Pavel Novotný svůj profil. Vzhledem k rozsahu a závažnosti předmětného jednání, které je z našeho pohledu trestněprávní povahy jsme se rozhodli již před časem podat trestní oznámení na magazín Extra.cz, nicméně trestní oznámení bude rozšířeno i na pana Pavla Novotného a to z následujících důvodů. 1. Slečna Feuereislová je panem Novotným označována za podvodnicí, která měla vytunelovat spolu s majitelem Davidem K. Pardubický autobazar, připravit spousty lidí o peníze a dopouštět se podvodného jednání s úmyslem se obohatit. Dokonce měl podat na sl. Feuereislovou trestní oznámení pan Robert Měcháček. 2. Slečna Eva Feuereislová je sice majitelkou firem, které zakoupila od pana Davida Kracika, nicméně s trestnou činností, kterou projednával do června roku 2014 Krajský soud v Hradci Králové, neměla nikdy nic společného, nikdy nebyla orgány činnými v trestním řízení obviněna a v celém trestním řízení, které se nachází u odvolacího soudu, vystupovala toliko pouze jako svědek, nikoliv jako obviněná. Přesto pan Novotný sl. Feuereislovou označuje za podvodnici, obviněnou, zlodějku a podobnými lživými a křivě obviňujícími výrazy se prostřednictvím médií a tisku snaží v očích veřejnosti vzbudit dojem, že má klientka je kriminálnice apod., tak jak je často panem Novotným označována. Pro doplnění dlužno dodat, že jediný kdo byl v této kauze Pardubického autobazaru kdy obviněn a zatím nepravomocně odsouzen je majitel autobazaru pan David K. K trestu odnětí svobody v trvání 7,5 roku, přičemž další část podvodného jednání jmenovaného nebyla ještě odsouzena. Pokud jde o údajně podané trestní oznámení panem Robertem Měcháčkem, tak se jedná opět o lživě zveřejněnou informaci panem Novotným, neboť žádně oznámení na policii učiněno nebylo, policie ČR žádné oznámení neeviduje.Opět prezentace prostřednictvím médií měla poškodit sl. Feuereislovou. Dokonce toto trestní oznámení byl otištěno v magazínu Extra.cz, přestože pan Měcháček neměl právo poskytovat tento dokument třetím stranám, natož mediím. Policejní orgán nikdy k tomuto oznámení slečnu Feuereislovou nevyslechl a nepodávala ani vysvětlení. Jedná se o lživé tvrzení a zveřejnění pana Pavla Novotného. Extra.cz vydává od září roku 2013 články, které označují za podvodnici i manažerku Patricii Kossevovou. Nutno však uvést, že ani Patricie Kossevová, panem Novotným označována rovněž za podvodnici, nebyla nikdy v minulosti vyšetřována v souvislosti s kauzou autobazaru, což policejní orgán několikráte potvrdil. Dokonce pan Novotný podával nepravdivé informace divákům reality show vyvolení a široké veřejnosti s tím, že do vily Vyvolených přijde pro Evu Feuereislovou kriminální policie, což nikdy nebyla pravda, žádné takové, lživě panem Novotným prezentované a šířené zákroky policie plánované nebyly a neuskutečnili se. Obecně lze říci, že pan Novotný, coby šéfredaktor magazínu Extra.cz se dlouhodobě dopouští jednání, které lze označit za trestněprávní, neboť téměř denně pomlouvá, uráží, vulgárně napadá a křivě obviňuje sl. Evu Feuereislovou. Jednání ze strany pana Novotného mou klientku poškozuje zejména v jejím pracovním životě, ale i v osobním, neboť veřejnosti jsou podávány nepravdivé informace, které výrazně poškozují jméno mé klientky. Pan Novotný dle zjištění dokonce obvolává a obepisuje místa, která Eva Feuereislová navštívila a ochotně sděluje zmiňované lži a nepravdy. Tímto jednáním má sl. Feuereislová ztíženou situaci v momentě, kdy hledá pracovní uplatnění. Pan Novotný také píše emaily, ve kterých lživé informace poskytuje klientům sl. Feuereislové, se kterými spolupracuje, aby opět poškodil její dobré jméno. Pouze na okraj a nad rámec je možno uvést, že pan Novotný neváhal vulgárně napadnout na svém facebook profilu intervenujícího státního zástupce Krajského státního zastupitelství v Hradci Králové, který je žalobcem v kauze Pardubického autobazaru, který je spojován s Evou Feuereislovou. Vyzýváme tímto veřejnost, aby na články uvedené magazínem Extra.cz ve vztahu k Evě Feuereislové nebrala zřetel, neboť se nezakládají na pravdě. V Ústí nad Labem dne 4.8.2014 Jiří Rak, v.r. (tel. 777 677 838) zmocněnec Evy Feuereislové registrované u Ministerstva vnitra ČR pod č.j. VS/1­1/92 806/13­R LIBERTY PEOPLE – o.s. IČO: 01571877 VYŘIZUJE: Jiří RAK TEL: +420 777677838 E-MAIL: liberty.people@centrum.cz