Tisková zpráva hnutí Úsvit: Dálnice Brno - Vídeň je v nedohlednu

Datum: 13.08.2014
Praha 13. srpna (PROTEXT) - Dostavba kvalitního silničního spojení mezi Brnem a Vídní je stále v nedohlednu. Navíc se teď ještě objevil problém, kdy Rakušané zvažují, že namísto čtyřproudé komunikace postaví v části dosud nedokončeného úseku R52 pouze dva pruhy. Je to jedna...
Praha 13. srpna (PROTEXT) - Dostavba kvalitního silničního spojení mezi Brnem a Vídní je stále v nedohlednu. Navíc se teď ještě objevil problém, kdy Rakušané zvažují, že namísto čtyřproudé komunikace postaví v části dosud nedokončeného úseku R52 pouze dva pruhy. Je to jedna z nejhanebnějších záležitostí, kde na sebe nejrůznější státní instituce shazují vinu. Ministerstvo dopravy na Jihomoravský kraj a naopak. Před každými volbami všichni politici deklarují, že dostavba bude vyřešena a dílo dokončeno. Věřím i tomu, že mnozí upřímně chtějí silniční spojení dokončit. Bohužel za současného stavu legislativy i hrstka lidí dokáže třeba i pod vymyšlenou záminkou zablokovat plánování a výstavbu takto důležité komunikace. Stát by měl v takto zásadních záležitostech mít možnost určitého práva veta, kdy řekne: "Takhle to bude a hotovo." Rakousku musíme být solidní partner, a ne kašpárek, který se jen zpovzdálí usmívá, občas něco plácne, ale raději nic neudělá. Je to smutné. Vím, že politici z jižní Moravy chtějí kvalitní silnice, ale podívejme se na výhled Státního fondu dopravní infrastruktury do roku 2020, kde je tento region znázorněn jako jedna velké bílá plocha. Žádný plán, žádná koncepce. Takto se kvalitní stát budovat nedá. Viďte, pane premiére, náhodou také z jižní Moravy. Kontakt: Mgr. Petr Adam, poslanec Úsvitu za Jihomoravský kraj, 725 130 343 Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.