Vyjádření k bilanční tiskové konferenci ČSSD

Datum: 08.08.2014
Praha 8. srpna (PROTEXT) - Dnes jsme mohli sledovat tiskovou konferenci ministrů ČSSD, kteří se poplácávali po ramenou, jak plní předvolební sliby a jak jim to vládnutí pěkně jde. Hnutí Úsvit by nejen ministrům ČSSD, ale i celé vládě, chtělo důrazně připomenout jeden...
Praha 8. srpna (PROTEXT) - Dnes jsme mohli sledovat tiskovou konferenci ministrů ČSSD, kteří se poplácávali po ramenou, jak plní předvolební sliby a jak jim to vládnutí pěkně jde. Hnutí Úsvit by nejen ministrům ČSSD, ale i celé vládě, chtělo důrazně připomenout jeden z nejdůležitější bodů z programového prohlášení vlády: "Nesmlouvavý boj proti všem formám korupce, závažné hospodářské kriminalitě, lichvě, zneužívání exekucí a neférovým insolvencím." Co udělala za téměř deset měsíců od voleb ČSSD a vláda s lichváři a exekutory? Ve Sněmovně není jediný vládní návrh, přitom je to problém, který každý den pálí obyčejné lidi, a proto by se měl řešit přednostně. Navíc se týká často těch nejchudších. Úsvit byl jedinou stranou, která dosud v Poslanecké sněmovně navrhla v těchto oblastech účinné zákony. Předložili jsme zákon o exekutorech, který zavádí krajskou teritorialitu exekutorů, čímž by skončil byznys s dluhy a zavedl by se zákaz přeprodávání exekucí - teritorialita exekutorů funguje v drtivé většině států EU kromě ČR. Úsvit také do Sněmovny předložil zákon o spotřebitelském úvěru, kde jsme navrhli zastropovat maximální úroky a jasně stanovit, co už je lichva - zastropování maximálního úroku platí v polovině států EU. A byla to právě ČSSD a tato vláda, která naše návrhy shodila ze stolu, přičemž sama s ničím jiným nepřišla, čímž porušuje své předvolební sliby i programové prohlášení vlády. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.