Tisková zpráva hnutí Úsvit - daň na benzín a naftu

Datum: 23.07.2014
Praha 23. července (PROTEXT) - Úsvit hlasoval pro snížení daně na benzín a na naftu Sněmovna dnes i díky hlasům Úsvitu o pouhé tři hlasy schválila snížení spotřební daně z nafty o 2,5 Kč a spotřební daně z benzínu o 1,5 Kč. Celý bod otevřel hned na úvod svým proslovem...
Praha 23. července (PROTEXT) - Úsvit hlasoval pro snížení daně na benzín a na naftu Sněmovna dnes i díky hlasům Úsvitu o pouhé tři hlasy schválila snížení spotřební daně z nafty o 2,5 Kč a spotřební daně z benzínu o 1,5 Kč. Celý bod otevřel hned na úvod svým proslovem Tomio Okamura, který apeloval na poslance, aby tento bod podpořili. Již dlouho dobu jsou totiž k dispozici nezávislé analýzy a názory ekonomů, které zcela jasně říkají, že pokud snížíme sazbu daně na pohonné hmoty, neklesne nám celkový výběr daně. Naši dopravci přestanou tankovat v zahraničí, kde je cena výhodnější a také se k nám přesune poptávka ze zahraničí. Zlevněním doprava navíc podpoříme naši ekonomiku. Snížení ceny dopravy by se mohlo odrazit na cenách prakticky všeho zboží. Pokles cen znamená také růst hodnoty reálných mezd a důchodů. Stát tímtto i bez zvýšení důchodů a mezd zvíší reálně kupní sílu obyvatel a tím životní úroveň svých občanů. Takzvaný multiplikační efekt je v tomto ohledu nesmírný. Návrh kromě poslanců Úsvitu podpořily i TOP 09, KSČM, ODS a 17 poslanců ČSSD. Proti naopak bylo hnutí ANO a většina KDU-ČSL. Je to dobrá zpráva pro všechny české řidiče a řidičky, kteří nyní zaplatí mnohem méně za pohonné hmoty. Povzbudit by to mohlo i zaměstnanost, protože firmám klesnou náklady. Jsme rádi, že dnes prošel další bod volebního programu hnutí Úsvit, který jsme již od loňského roku veřejně hlasitě prosazovali. Jak mnozí vědí a v naší vládě někteří možná alespoň tuší - cílem našeho snažení v Úsvitu není plošně škrtat či přepisovat číslice v rozpočtu, ale rozhýbat ekonomiku naší země. Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.