Tisková zpráva hnutí Úsvit – Služební zákon

Datum: 23.07.2014
Praha 23. července (PROTEXT) - Poslanecký klub hnutí Úsvit se dnes na svém zasedání usnesl, že se u klíčového komplexního pozměňovacího návrhu ústavně-právního výboru, zdržíme. Důvodem našeho postoje jsou naše dlouhodobé výhrady k tomuto návrhu, který pouze zabetonuje...
Praha 23. července (PROTEXT) - Poslanecký klub hnutí Úsvit se dnes na svém zasedání usnesl, že se u klíčového komplexního pozměňovacího návrhu ústavně-právního výboru, zdržíme. Důvodem našeho postoje jsou naše dlouhodobé výhrady k tomuto návrhu, který pouze zabetonuje současný stav. Navíc je veřejným tajemstvím, že je zákon legislativně špatně. Dodnes nám nebyla dodána jeho finanční náročnost. K tomuto návrhu je 60 pozměňovacích návrhů, což samo o sobě ukazuje na nedotaženost zákona. Chceme služební zákon co nejvíce otevřít a odblokovat, zároveň by měl však platit pro všechny bez výjimek. Změny služebního zákona by měla limitovat pouze ústava. Prioritou zůstávají pro klub hnutí naše pozměňovací návrhy, zejména ten o jmenování Generálního ředitele prezidentem na návrh vlády, nikoliv vládou na návrh premiéra jak je koalicí navrhováno. Jinak čekáme zahájení obstrukcí, které hovoří jasně o jednom: ten zákon ve skutečnosti ani ČSSD, ani ODS, ani TOP 09 nechtějí, protože komplikuje obsazování pozic ve státní správě lidmi z politických stran. Stanovisko Hnutí Úsvit k této věci je jednoduché: Česká republika služební zákon potřebuje. Odpovědnost za kvalitu tohoto zákona nese vládní koalice. Pro jeho kvalitu je klíčové, aby byla státní správa skutečně nezávislá. Pro naší podporu služebního zákona je proto klíčové přijetí našeho pozměňovacího návrhu, který má zajistit nezávislost generálního ředitele státní služby, který je garantem celé této nové právní úpravy. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz www.hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.