Tisková zpráva hnutí Úsvit - církevní restituce

Datum: 17.07.2014
Praha 17. července (PROTEXT) - Ve čtvrtek příští týden bude na žádost poslanců KSČM a hnutí Úsvit svolána mimořádná sněmovní schůze k církevním restitucím. Požádáme vládu o vysvětlení stavu vydávání majetku v rámci zákona o církevních restitucích. Důvody...
Praha 17. července (PROTEXT) - Ve čtvrtek příští týden bude na žádost poslanců KSČM a hnutí Úsvit svolána mimořádná sněmovní schůze k církevním restitucím. Požádáme vládu o vysvětlení stavu vydávání majetku v rámci zákona o církevních restitucích. Důvody obou stran mohou být odlišné - zde jsou důvody hnutí Úsvit. Důvodem hnutí Úsvit k tomuto kroku jsou informace, že na pracovištích Státního památkového úřadu (SPÚ), konkrétně v Jihočeském kraji, dochází k postupu v rozporu se zákonem o církevních restitucích, kdy podle písemných informací, které máme k dispozici, pracoviště SPÚ postupují podle metodického pokynu, který je v rozporu se zákonem, kdy nežádají dokumenty v plném rozsahu podle výše uvedeného zákona, potažmo dle navazujícího stavebního zákona. Toto jednání může způsobit, že by mohl být vydán i majetek, na který by církve neměly mít nárok. Cílem hnutí Úsvit není nic jiného, než aby se postupovalo řádně podle platných zákonů. Jsme zároveň přesvědčeni, že také široká veřejnost by měla obdržet od vlády informaci o stavu v rámci realizace tohoto zákona, protože se jedná o majetek v celkové hodnotě 75 miliard korun. Kontakt: Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.