Bezpečnostní audit Centrálního Registr Zbraní

Datum: 07.07.2014
Praha 7. července (PROTEXT) - Každá zbraň nově získá rodný list z CRZ Jak probíhala evidence zbraní a střeliva do 01.07.2014 a nyní? Papírové knihy bylo dříve nutné zasílat každý měsíc na zbrojní útvar krajského ředitelství Policie ČR. Zastaralou kartotéku od 1.7.2014...
Praha 7. července (PROTEXT) - Každá zbraň nově získá rodný list z CRZ Jak probíhala evidence zbraní a střeliva do 01.07.2014 a nyní? Papírové knihy bylo dříve nutné zasílat každý měsíc na zbrojní útvar krajského ředitelství Policie ČR. Zastaralou kartotéku od 1.7.2014 nahrazuje speciální elektronická verze Centrálního Registru Zbraní (CRZ), která mapuje pohyb zbraní v celém životním cyklu, včetně monitorování jejího pohybu. Snížení administrativy a uživatelský komfort ocení nejenom Ministerstvo vnitra, Policejní prezidium, Policie ČR, ale i obchodníci ve zbrojním průmyslu. Sledování zbraně v celém životním cyklu samozřejmě nejvíce pomůže při vyšetřování zločinů a mapování černého trhu zadržených zbraní. „V praxi to bude mimo jiné znamenat snížení bezpečnostního rizika vyplývajícího z neúplných evidencí zbraní a střeliva, které by se mohly dostat do nelegální sféry“ komentuje dále mluvčí Čermáková. Co vše umí a zjistí CRZ Rodný list a jeho první zápis získá zbraň už při výrobě, nebo dovozu na území ČR. Další záznamy vznikají průběžně. Zmapována je tak celá historie, až do znehodnocení zbraně, či vývozu opět mimo ČR. Registr dále poskytuje informace o změnách ve vlastnictví, technických úpravách, atd.. Bezpečnostní audit pro Ministerstvo vnitra a policejní prezidium zajistí TAYLLORCOX Cílem je posouzení ochrany informací ze tří základních hledisek: integrity, důvěryhodnosti a dostupnosti dat. Nezávislý certifikační orgán TAYLLOR&COX bude identifikovat potenciální hrozby a zranitelnosti. Výstupy analýzy, certifikačních i dohledových auditů budou předkládány odpovědným pracovníkům Policejního prezidia. Získané informace poslouží jako podkladový materiál pro další spolupráci s dodavateli, vývojáři IS, ale i k objektivním zjištěním funkčnosti. Centrální Registr Zbraní se tím chce vyhnout problémům, které postihli Registr Vozidel. Kontrakt na audit bezpečnosti byl uzavřen do roku 2017. Pro fungování bylo nutné přizpůsobit legislativu a novelizovat zákony. Od 1.7.2014 tak přibyla nová povinnost vkládání údajů do CRZ o všech zbraních a střelivu všem podnikatelským subjektům (obchodníkům ve zbrojním průmyslu). To se týká nejenom výroby a dovozu, ale také prodeje, výměny atd.. Novela zákona č. 170/2013 Sb., jehož účinnost je od 01.07. 2014 http://www.icourse.cz/blog/security/centralni-registr-zbrani/ KONTAKT: Aleš Pilný, TAYLLORCOX accredited training & certification tel.: +420 606 640 000, ales.pilny@tayllorcox.com www.icourse.cz www.prince2.cz www.tayllorcox.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.