Tisková zpráva hnutí Úsvit

Datum: 03.07.2014
Praha 3. července (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit - Vyjádření k plánům vlády na nezaměstnanost Na veřejnost dnes unikly informace o plánu vlády na snížení nezaměstnanosti. Vláda prý chystá zavedení kurzarbeitu tzn. zkrácených pracovních úvazků, příspěvku...
Praha 3. července (PROTEXT) - Tisková zpráva hnutí Úsvit - Vyjádření k plánům vlády na nezaměstnanost Na veřejnost dnes unikly informace o plánu vlády na snížení nezaměstnanosti. Vláda prý chystá zavedení kurzarbeitu tzn. zkrácených pracovních úvazků, příspěvku na dojíždění a návrat placené veřejné služby. Podle vlády se více vyplatí pracovní místa dotovat, a lidi tak uměle dostat do práce, než posílat dávky na nezaměstnané. To je ale pravda jen napůl. Dotované pracovní místo totiž zpravidla končí v momentě, kdy přestanou plynout dotace. Mnohem prozíravější je vytvářet lepší právní a daňové prostředí v ekonomice samotné - to prosazuje Úsvit. Místa tak vznikají bez dotací a dlouhodobě. Úsvit prosazuje například úlevy pro začínající podnikatele, slevy na odvodech pro nové zaměstnance (je lepší, když se člověk snaží postavit na vlastní nohy, namísto pasivního příjmu podpory), snížení základní sazby DPH o jeden procentní bod (abychom nastartovali spotřebu), konec každoročních změn daňové a účetní legislativy - to jen prodražuje a dále destabilizuje podnikatelské prostředí, snížení byrokratické zátěže, podporu podnikatelských inkubátorů, chceme také maximální zjednodušení formalit pro nastartování podnikání (možnost založit firmu během jednoho dne jako je tomu v jiných vyspělých zemích) a také chceme lákat zahraniční mozky do ČR, aby zde vytvářely inovativní ekonomiku. Za důležité rovněž považujeme opatření, které jsme letos za Úsvit předložili do Poslanecké sněmovny - jedná se o platbu DPH až po proplacení faktury. Všem českým podnikatelům by se tak ulevilo, protože by daně mohli odvádět až poté, co na ně dostanou od dodavatelů peníze. A naopak, nesolidní firmy by si DPH nemohli nárokovat od státu bez toho, aniž by fakturu odběrateli proplatili. Výrazně by tak ubylo druhotných platebních neschopnosti, insolvencí a naopak bychom vytvořili systémové podmínky pro vytváření nových pracovních míst. Vláda by si měla uvědomit, že prosté dotování ještě žádnou ekonomiku nezachránilo a že je nutné se zasadit o to, abychom odstranily zbytečná omezení, která na pracovním trhu dnes panují. Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit Jan Zilvar, tajemník a tiskový mluvčí, mobil 739024400, tiskove@hnutiusvit.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.