Studentský Majáles 2014

Datum: 30.04.2014
Praha 30. dubna (PROTEXT) - Již druhý ročník Studentského Majálesu se uskuteční 1. května 2014 v areálu Univerzity Karlovy v Celetné ulici a na Ovocném trhu. Studenti a studentky napříč pražskými vysokými školami už finišují s přípravami na největší studentský svátek...
Praha 30. dubna (PROTEXT) - Již druhý ročník Studentského Majálesu se uskuteční 1. května 2014 v areálu Univerzity Karlovy v Celetné ulici a na Ovocném trhu. Studenti a studentky napříč pražskými vysokými školami už finišují s přípravami na největší studentský svátek a na jeden den tak tato místa promění na festivalové prostory. Studentský Majáles vznikl díky iniciativě studentů pražských vysokých škol, kteří chtějí navázat na tradici majálesů ze šedesátých let. Cílem akce je dokázat, že dnešní studenti mají také co říci, jsou podnikaví a kreativní a jsou schopni dobrovolně věnovat čas a úsilí akci, za kterou by se nemuseli stydět ani profesionálové. Na akci se tak podílí studenti Univerzity Karlovy, VŠE, ČVUT a FAMU. Celá akce je nekomerční a je financována pouze z příspěvků vysokých škol. Vstup na všechny akce je tedy zdarma. Studenti pro studenty Právě díky seskupení studentů z různých oborů i vysokých škol se dá říci, že je program skutečně vytříbený a cílený na studenty i širokou veřejnost. V již zmíněném areálu UK a v prostorách studentského klubu odehraje desítka kapel složených ze studentstva, svůj vlastní prostor dostanou i milovníci divadla a na stejném místě se odprezentují studentské organizace nebo budou probíhat filmové projekce či autorská čtení. Ovocný trh bude patřit akustickým kapelám. Nebyl by to však ten pravý Studentský Majáles, kdyby městem neprocházel alegorický průvod. Ten vyrazí v 11 hodin ráno z Kampy. Další neodmyslitelnou součástí je i volba krále nebo královny Majálesu, která proběhne na hlavní stage ve 20:00. Hudba Hudební program Studentského Majálesu není hlavním a stěžejním bodem majálesového dne. Jedná se spíše o další platformu pro prezentaci a realizaci studentstva. Většina účinkujících jsou totiž studenti vysokých škol nebo k nim mají velmi blízko (kantoři, raní absolventi). Hudební program má za úkol dotvořit majálesovou atmosféru tak, aby bylo možné si zatančit na swing i ska. Letošní program zahrnuje hned tři stage - hlavní venkovní, klubovou a akustickou. Celkem se představí více než patnáct kapel, interpretů či djs (o účast se jich přihlásilo přibližně třikrát tolik). Divadlo, studentské spolky I divadlo se bude točit okolo studentstva. Černé komedie, improvizace i klasické drama vás zavedou do světa, kde prkna znamenají svět. Účast na majálesu přislíbily i studentské spolky, které se nebudou jen prezentovat, ale také ukážou něco ze své tvorby. Podrobný program a další informace najdete na http://www.majalesstudentu.cz nebo na facebook.com/studentskymajales. Kontakt: Sára Vidímová Tel.: 725 571 598 E-mail: sara.vidimova@gmail.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.