SANEP: Češi jsou ve většině proti zásahu jednotek NATO v případném ozbrojeném konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem

Datum: 14.04.2014
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Jak ukázal exkluzivní průzkum společnosti SANEP 32,4% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, zastává názor, že by Severoatlantická aliance (NATO) neměla v žádném případě zasahovat do případného ozbrojeného konfliktu...
Praha 11. dubna (PROTEXT) - Jak ukázal exkluzivní průzkum společnosti SANEP 32,4% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, zastává názor, že by Severoatlantická aliance (NATO) neměla v žádném případě zasahovat do případného ozbrojeného konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Dalších 27,6% dotázaných je pak proti zásahu NATO za předpokladu, že případným vojenským konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou nebude ohrožena suverenita některého ze členských států NATO. Názor, že by NATO mělo zasáhnout na Ukrajině v každém případě, pak sdílí 6,2% respondentů a pouze v případě zřetelné vojenské agrese ze strany Ruska by pak podporovalo vojenský zásah NATO 18,9% dotázaných. V případě, že by se NATO rozhodlo na Ukrajině vojensky zasáhnout, 55,5% dotázaných se vyslovilo proti vojenské účasti ČR na takovéto misi. Vojenského konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem se pak v souhrnu obává 58,8% dotázaných. Exkluzivní průzkum byl proveden ve dnech 10.-12.4.2014 na vybrané skupině 3411 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu více jak 220 tisíc registrovaných uživatelů 11.652 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-1,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. Více na http://www.sanep.cz. SANEP je partnerem Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze a výzkumného záměru Governance v kontextu globalizované společnosti a ekonomiky, a dále je členem mezinárodní aliance výzkumných agentur AIMRI (Alliance of International Market Research Institutes). Kontakt: Oldřich Zajíc ředitel a jednatel tel.: 605 881 188 tel.: 222 231 560 e-mail: zajic@sanep.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu s grafy, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.