Evropští představitelé požadují dialog o vzájemné bezpečnosti

Datum: 13.12.2013
Londýn 13. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Ve světle ukrajinské krize požadují přední evropští představitelé nový dialog o vzájemné bezpečnosti Uprostřed závažné krize na Ukrajině se představitelé evropských zemí sejdou ve dnech 19. - 20. prosince, aby diskutovali o otázkách...
Londýn 13. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Ve světle ukrajinské krize požadují přední evropští představitelé nový dialog o vzájemné bezpečnosti Uprostřed závažné krize na Ukrajině se představitelé evropských zemí sejdou ve dnech 19. - 20. prosince, aby diskutovali o otázkách obranné politiky Evropské Unie. To je chvályhodné, ale díky zaměření summitu na evropské možnosti a opatření se bude málo nebo vůbec diskutovat o evidentních hlubokých politických a bezpečnostních rozporech v rámci Evropy jako takové. (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131212/659002 ) Ve společném prohlášení 70 předních evropských politiků, zástupců armády a diplomatů z celého kontinentu a politického spektra uvádí, že se jedná o důležitou promeškanou příležitost. Skupina koordinovaná prostřednictvím organizace European Leadership Network (ELN) uvádí, že v celém euro-atlantickém regionu dnes, nebezpečně dlouho po skončení studené války, zůstávají bezpečnostní politika, systémy zbraní a vojenské posty stejné. To způsobuje: •narůstající bezpečnostní rizika na kontinentu; •nižší schopnost všech Evropanů spolupracovat na zabránění vnějším hrozbám; •podporu nedůvěry v bývalém rozdělení jako v dobách studené války; •a velké nároky na daňové poplatníky v Evropě z hlediska obrany v době, kdy jsou ekonomické a společenské tlaky ohromné. Skupina proto vyžaduje urgentní, politicky zplnomocněný dialog na podporu zlepšení vzájemné bezpečnosti prostřednictvím: •větší transparentnosti a předvídatelnosti v oblasti euro-atlantických vojenských záležitostí, aby se zabránilo obavám z pozdního varování před útokem kdekoli na kontinentě; •opatření k prodloužení doby pro rozhodování, zejména ve vztahu k tisícům jaderných zbraní v Evropě, z nichž mnohé lze aktivovat velmi rychle; •jednotné koncepce bezpečnosti pokrývající všechny prvky napadení a obrany, jaderné i konvenční zbraně a kyberbezpečnost a militarizaci vnějšího prostoru; •kroků ke snížení role jaderných zbraní jako nezbytné součásti celkové bezpečnosti kterékoli evropské země bez ohrožení bezpečnosti kterékoli strany; Poznámka pro vydavatele Plné znění prohlášení, včetně všech podpisů, si nyní můžete stáhnout v angličtině. Prohlášení bude k dispozici v němčině, francouzštině, italštině, španělštině, ruštině a turečtině 16. prosince. Prohlášení je vydáno jménem signatářů a ne v zastoupení organizace ELN jako celku. Další informace naleznete na internetové adrese: http://www.europeanleadershipnetwork.org Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131212/659002 Zdroj: European Leadership Network (ELN) Kontakty pro tisk ELN Dr Ian Kearns, ředitel, ELN Tel: +44-(0)7939-604-915 / +44-(0)203-176-2552 Email: iank@europeanleadershipnetwork.org Shata Shetty, zástupce ředitele, ELN Tel: +44-(0)203-176-2554 Email: shatas@europeanleadershipnetwork.org
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.