Co přinese nový Územní plán Prahy? Informace najdete na Praha.cz

Datum: 03.12.2013
Praha 3. prosince (PROTEXT) - Portál Praha.cz nově přináší komplexní informace o palčivé otázce územního plánování hlavního města Praha. Mnozí občané o přínosech a negativech územního plánu téměř neví. Praha.cz rozšiřuje svoji informační základnu o životě v Praze...
Praha 3. prosince (PROTEXT) - Portál Praha.cz nově přináší komplexní informace o palčivé otázce územního plánování hlavního města Praha. Mnozí občané o přínosech a negativech územního plánu téměř neví. Praha.cz rozšiřuje svoji informační základnu o životě v Praze a zveřejňuje mnoho důležitých faktů nově i k tomuto tématu. Změn, které přináší nový územní plán hlavního města Praha je mnoho a zasáhnou velké procento Pražanů. Cesty k informacím o územním plánování jsou však často spletité a nejasné. Server Praha.cz se rozhodl prolomit bariéru nesrozumitelných a kusých informací a přináší občanům přehled toho nejdůležitějšího, co se v územním plánování děje. Myšlenka územního plánu jako nástroje pro příznivé životní prostředí, hospodářský rozvoj a soudržnost společenství obyvatel území je vznosná. Realita je však jiná. Územní plán jako nástroj veřejné zprávy přináší často více škody než užitku. Je snadným místem pro bujení loby a korupce. Proto, aby se systém plánování otevřel všem, portál Praha.cz připravil ucelený informační blok, který najdete na adrese http://www.praha.cz/uzemni-plan. Dočíst se můžete obecné informace o územním plánu Prahy i o novém Metropolitním plánu. Naleznete zde fakta o probíhajících jednáních i nejkontroverznější kauzy. Velmi přínosná je však sekce o tom, jak zjistit, zda se plánované změny dotknou i vašeho okolí http://www.praha.cz/uzemni-plan/tykaji-se-vas-zmeny-uzemniho-planu-prahy-zjistete-to. A co dělat, pokud zjistíte, že se vás zásahy do územního plánu mohou bezprostředně týkat a místo parku před vaším domovem bude několik let staveniště, abyste pak mohli mít krásný výhled na betonové monstrum nových developerských projektů? Nic není ztraceno. I hlas občanů má šanci být vyslyšen. Jak na to vám na portálu Praha.cz v sekci Jak se bránit také poradí. „Vzhledem k tomu, co se nyní v Praze spolu se změnami územního plánu děje, jsme cítili potřebu nenechat naše čtenáře na holičkách a připravit pro ně souhrn toho nejdůležitějšího,“ dodává provozovatel portálu Karel Umlauf. Praha.cz tak opět potvrzuje, že plní svoje moto „Vše o životě v Praze“ a přináší celistvé informace pro Pražany a nejen pro ně. KONTAKT: Natálie Růžičková email: natalie.ruzickova@praha.cz tel.: +420 775 310 970
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.