Víkendová výstava uměleckých panenek z celého světa

Datum: 29.11.2013
Praha 29. listopadu (PROTEXT) - VÍKENDOVÁ VÝSTAVA UMĚLECKÝCH PANENEK Z CELÉHO SVĚTA PŘEDSTAVUJE SVĚTOVOU ELITU Pouze tento víkend můžete shlédnout již II. mezinárodní výstavu Doll Prague a unikátních uměleckých textilií Textile Prague. Michnův palác a Tyršův dům se...
Praha 29. listopadu (PROTEXT) - VÍKENDOVÁ VÝSTAVA UMĚLECKÝCH PANENEK Z CELÉHO SVĚTA PŘEDSTAVUJE SVĚTOVOU ELITU Pouze tento víkend můžete shlédnout již II. mezinárodní výstavu Doll Prague a unikátních uměleckých textilií Textile Prague. Michnův palác a Tyršův dům se stal na pouhých pár dní hostitelem sběratelských a uměleckých panenek, kdy každý tvůrce je osobně přítomen u svých prodejních exponátů. Za jediný víkend tak můžete spatřit unikátní originály a skvosty umělců z Japonska, Ruska, Itálie, USA, Belgie a mnoha dalších zemí. Jeden z největších taháků je expozice E.J.Taylora, který přiváží do Prahy originální postavičky Elfů, které vytvořil v loňském roce pro obchody Tiffany v New Yorku. Tito roztomilí skřítkové ozdobili předvánoční výlohy tohoto prestižního zlatníka. Z východu do Prahy zavítala početná japonská delegace s desítkami typických panenek a loutek. Nechybí ani zástupci Evropy, jako je například velmi uznávaná umělkyně Marlaine Verhelst (Holandsko), Annadan (Ukrajina), Laura Scattolini (Itálie), významné evropské asociace: DABIDA (státy Beneluxu) a Guilde Baltic,(Litva, Lotyšsko, Estonsko) a známí čeští loutkáři a panenkoví umělci. "Celou akci doprovází i prodejní výstava populárních a originálních medvídků - Teddy Bears a uměleckých textilií Textile Prague. Zde návštěvníci najdou expozici unikátních děl Iny Statescu z Francie, Jacqueline Heinz z Německa, skupiny umělců Art quilt Petrohrad z Ruska nebo Willy van de Beek - Oldenhof z Holandska. Samozřejmě nechybí ani díla českých autorů," dodává jedna z organizátorek výstavy, paní Bohdana Klátilová. Na výstavě jsou v prodeji umělecká díla, ale i to, co k umělecké tvorbě patří; tedy šicí stroje, látky, nitě, korálky a další pomůcky. Určitě se zde najde také něco pro malé návštěvníky. Přímo v prostorách výstavy po celou dobu probíhají krátké wokshopy, jako např. šití medvídků atd. V jednom ze salonků bude možno shlédnout, ale i zakoupit zajímavé šperky, kabelky a jiné autorské doplňky přímo od výtvarníků. "Zájemcům již dnes nabízíme možnost přihlásit se k účasti na kurzech pod vedením známých umělců, jejichž prostřednictvím budou moci nahlédnout do tajů výroby těchto unikátních děl," doplňuje informace Bohdana Klátilová. Více se dozvíte na webových stránkách výstavy http://www.dollprague.com Výstava Doll Prague se koná 29. listopadu - 1. prosince 2013. Michnův palác - Tyršův dům, Praha 1 - Újezd 450 10 % ze vstupného bude věnováno na podporu integračního projektu základní školy Červený vrch Praha 6. Kontakt pro média a akreditace: Olga Kunešová, tel: 602-105322, email: olga.kunesova@bfco.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.