GAZDÍK SVEZL DVA SPOLUJEZDCE, KDO POJEDE DALŠÍ?

Datum: 18.08.2011

První jízda v rámci akce Politici nabízí spolujízdu již má ujeté kilometry. Přesně 304 jich na trase Praha – Uherský Brod včera se dvěma spolujezdci odřídil předseda poslaneckého klubu TOP09 Petr Gazdík. Své spolujezdce před jízdou ani neznal, seznámili se přes internetový portál Jízdomat.cz, který spolujízdu zprostředkovává. Na cestu se vyjelo z Malostranského náměstí ve 14 hodin. Spolujezdci byli Vít Borčany, student politologie na Masarykově univerzitě v Brně, a Antonín Uhlíř, student doktorandského studia na ČVUT, který je náhradníkem. Původní vybraný zájemce totiž před jízdou onemocněl.

Vít Borčany, student 3. Ročníku Politologie a mezinárodních vztahů na Masarykově univerzitě v Brně: „Na Jízdomatu.cz jezdím pravidelně, nejvíce na trase Praha – Brno. Pocházím totiž z Ústí nad Labem a do Brna jezdím kvůli škole nebo práci. Pro jízdu s panem Gazdíkem jsem se rozhodl nejen proto, že mi tato trasa sedí do plánů, ale také kvůli oboru, který studuji.“

Petr Gazdík přitom není jediným poslancem, který se rozhodl do tohoto projektu na podporu cestování prostřednictvím spolujízdy zapojit. Již příští týden nabídne volná místa v autě také poslankyně za Věci veřejné Lenka Andrýsová a náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš. Ten pojede konkrétně v úterý 23. srpna v ranních hodinách ve směru Zlín – Praha. Andrýsová se na víkend chystá na rodnou Moravu. Z Prahy do Hluzova v Olomouckém kraji pojede v pátek 26. srpna. Nově přislíbili svou účast na akci také zástupci sociální demokracie – místopředsedové ČSSD Zdeněk Škromach a Michal Hašek.

Lenka Andrýsová, poslankyně za Věci veřejné, místopředsedkyně Zahraničního výboru: „Proč jsem se rozhodla akce zúčastnit? Myslím si, že je škoda nevyužít volného místa v autě. Sama už jsem v autě pár voličů svezla. Jednou jsem dokonce vzala do Mohelnice mladého podnikatele, kterého jsem znala ze setkání s Hospodářskou komorou v Olomouci. Lépe jsem čas po cestě domů využít nemohla. Vozit lidi a povídat si s nimi mě baví víc než poslouchat rádio.“

Spolujízda je jeden ze způsobu cestování, který má obrovský potenciál. Představuje pro řidiče možnost, jak zaplnit místa v autě a snížit své náklady na cestu. Pro cestující je tato varianta pohodlný, rychlý
a hlavně levnější způsob dopravy než jakým je vlak nebo autobus. Navíc tento druh cestování nabízí možnost seznámit se s novými lidmi a pomáhá šetřit životní prostředí. Za dobu svojí existence již Jízdomat.cz doposud ušetřil přibližně 418 000 Kč a až 106 000 kg CO2.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.