Pamětní ražba ZDARMA oslavuje Masaryka

Datum: 10.09.2020
Praha 10. září 2020 (PROTEXT) - Národní Pokladnice vydala novou pamětní ražbu zdarma. Numismat zdobí portrét Tomáše Garrigue Masaryka, jehož 170. výročí si letos Češi připomínají. Cílem bezplatné nabídky je vzbudit v lidech národní cítění a připomenout, že svoboda a...
Praha 10. září 2020 (PROTEXT) - Národní Pokladnice vydala novou pamětní ražbu zdarma. Numismat zdobí portrét Tomáše Garrigue Masaryka, jehož 170. výročí si letos Češi připomínají. Cílem bezplatné nabídky je vzbudit v lidech národní cítění a připomenout, že svoboda a demokracie není samozřejmost. Nabídka je časově i kvantitativně omezená.
Novinka z nabídky Národní Pokladnice volně navazuje na předchozí ražby zdarma, které společnost vydává již třetím rokem. Projekt "Pamětní medaile zdarma pro každého" byl poprvé představen v roce 2018, při příležitosti 100. výročí vzniku Československa. První pamětní medaile sklidila velký úspěch, a společnost proto ve vydávání bezplatných pamětních numismatů pokračuje.
Tomáš Garrigue Masaryk a jeho inspirativní osobnost "Tomáš Garrigue Masaryk je ústřední postavou naší novodobé historie. Kdyby nebylo jeho, pravděpodobně bychom neokusili chuť svobody a samostatnosti. Cílem projektu "Pamětní medaile ZDARMA pro každého" je připomenout milníky a postavy národního bytí a upevnit u veřejnosti vlastenectví a touhu po vědění. Tomáš Garrigue Masaryk byl morálním vzorem a vzdělaným člověkem. Za každých okolností hledal pravdu, ať byla skryta jakkoli hluboko. Byl hlídacím psem demokracie, šarmantním elegánem, obratným diplomatem. Ze všeho nejvíc byl ovšem člověkem, člověkem vstřícným a laskavým, který dal naší zemi novou naději a později i tvář samostatné a svébytné mocnosti," vysvětluje výběr prvního československého prezidenta a účel projektu Stanislav Máša, ředitel Národní Pokladnice.
Pamětní ražba zdarma je souhrnem symbolů národní hrdosti Autorkou rubové i lícní strany medaile je mladá medailérka Irena Hradecká, DiS. Na aversu ztvárnila portrét TGM v jeho typickém vzezření. Okruží medaile doplňuje celé prezidentovo jméno a podpis, který byl zpracován dle jeho skutečného rukopisu. Na reversu je vyraženo heslo "Pravda vítězí", které je od 30. března 1920 na vlajce prezidenta Československé republiky a po zániku Československa na vlajce prezidenta České republiky. Vlasteneckou atmosféru autorka dokreslila lipovými listy. Medaile byla vyražena z mědiniklu a její průměr je 30 mm.
Pamětní ražba zdarma, poštovné a balné 0 Kč, žádné závazky Národní Pokladnice nabízí tentokrát zdarma nejen pamětní medaili, ale i poštovné a balné. Na objednávku se nevztahují žádné další závazky, ani odběry. Zájemci se tedy nemusí bát žádných nečekaných nevyžádaných zásilek. Náročnější zájemci si mohou volitelně přiobjednat dárkový balíček, který obsahuje originální zakladač, odznak s československou vlajkou, reprodukci historické mapy Československa z roku 1933 a Certifikát autentičnosti. Národní Pokladnice přijímá objednávky na www.tgm-zdarma.cz nebo na tel. čísle 810 50 50 20.
Kontakt pro média:
Kateřina Škabradová PR manažer katerina.skabradova@samlerhuset.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.