Po historické návštěvě Osvětimi vzdává Muslimská světová liga hold obětem Srebrenice

Datum: 12.02.2020
Potočari 12. února 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Generální tajemník Muslimské světové ligy v neděli vzdal hold obětem genocidy v Srebrenici a navázal na svou nedávnou cestu do Osvětimi, aby zvýšil povědomí o hrozbách pro menšiny ve světě. Při návštěvě Bosny a Hercegoviny...
Potočari 12. února 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Generální tajemník Muslimské světové ligy v neděli vzdal hold obětem genocidy v Srebrenici a navázal na svou nedávnou cestu do Osvětimi, aby zvýšil povědomí o hrozbách pro menšiny ve světě. Při návštěvě Bosny a Hercegoviny navštívil Dr. Mohammed Al-Issa Pamětní centrum v Potočari. Návštěva památníku přichází pouhé dva týdny po jeho účasti na vzpomínce na 75. výročí osvobození Osvětimi, což z něj učinilo nejvýznamnějšího islámského vůdce, který kdy navštívil tento tábor. „Dnešní návštěva Muslimské světové ligy vysílá důležitou zprávu: Nikdy nedovolíme opakovat to, co se stalo ve Srebrenici, nikomu a kdekoli na světě," řekl Dr. Al-Issa, který je všeobecně uznáván jako světový lídr podpory umírněného islámu a mezináboženských partnerství. „Toto místo je místem smutku, ale také odhodláním pro muslimský svět. Připomíná nám, co mohou nenávistné síly učinit, pokud jim v tom dobří lidé a ti, kteří jsou u moci, nezabrání," řekl Dr. Al-Issa. „Jsme povinni chránit vzpomínku a pravdu o genocidě ve Srebrenici a masových zvěrstvech proti Bosňanům v 90. letech, nejen mezi muslimy na celém světě, ale i pro celé lidstvo". Al-Issa byl v Pamětním centru přivítán prezidentem Řídicího výboru Šefketem Hafizovićem, ředitelem Emirem Suljagićem a zástupci obětí, svědků a rodinných příslušníků těch, kteří při této genocidě zahynuli. „Pamětní centrum Srebrenica je institucí, která má otevřené dveře pro všechny lidi, kteří uznávají zločin genocidy, chtějí aktivně podporovat naše programy vzdělávání a šíření pravdy o genocidě a jsou ochotni s námi spolupracovat, aby zabránili opětovným zločinům genocidy," řekl Hafizović. „Dr. Al-Issa a Muslimská světová liga byli vůdci, kteří hovořili za oběti genocidy. Tuto zásadní událost povýšil na téma, které je jádrem mezináboženského dialogu, a to jak v tomto regionu, tak kdekoli jinde na světě". Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1088292/Muslim_World_League_pays_tribute.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/837598/Muslim_World_League__Logo.jpg KONTAKT: Brad Klapper, 202-422-2044, brad.klapper@qorvis.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.