Bojkot Black Friday! Miliony lidí nahrazují nákupní šílenství hnutím dobra Giving Tuesday

Datum: 28.11.2019
Praha 28. listopadu 2019 (PROTEXT) - Lukáš Hejlík, Barbara Nesvadbová nebo Natalie Portman, Robert Downey jr. a mnozí další - slavné osobnosti v Česku i v zahraničí a s nimi miliony dalších lidí na světě bojkotují Black Friday a nahrazují ho dnem dárcovství a dobrých skutků...
Praha 28. listopadu 2019 (PROTEXT) - Lukáš Hejlík, Barbara Nesvadbová nebo Natalie Portman, Robert Downey jr. a mnozí další - slavné osobnosti v Česku i v zahraničí a s nimi miliony dalších lidí na světě bojkotují Black Friday a nahrazují ho dnem dárcovství a dobrých skutků Giving Tuesday! Připojte se k facebookové události "Bojkotujeme Black Friday, rozdáme se na Giving Tuesday" a místo zběsilých nákupů podpořte v úterý 3. prosince na Giving Tuesday potřebné. VIDEO: https://drive.google.com/file/d/1mt9LHNbK4box3oppBHc7DHKLIF6L_GLU/view?usp=sharing Zdroj: reklamní studio MadLove Věděli jste, že každý Čech utratí na Black Friday skoro 6000 Kč? Tržby v obchodech se na černý pátek v Česku zvednou o 350 procent oproti jiným pátkům a ve Spojených státech dokonce o 2100 procent! Proč utrácet peníze za věci, které kolikrát ani nepotřebujete? Dejte je do něčeho smysluplnějšího: nahraďte Black Friday světovým dnem dárcovství Giving Tuesday a udělejte z něj nejštědřejší den v roce. Každý dobrý skutek se počítá! "Kdybych měla Black Friday a Giving Tuesday k něčemu připodobnit, byla by to Popelka a její zlá nevlastní sestra Dora. Dora láká lidi k bláznivému nakupování věcí, které ani často nepotřebují. Nutí je utrácet, hromadit a myslet jen na sebe. Naopak Popelka by se rozdala pro druhé, s láskou a pokorou všem pomáhá. Giving Tuesday oslavuje lidskost a spojení těch, kterým nejsou potřeby ostatních lhostejné," uvádí Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která svátek v Česku počtvrté pořádá. Nevíte, jak pomoci? Stačí si jen vybrat. Na stránkách www.giving-tuesday.cz najdete přes dvě stovky výzev - od darování oblečení nebo knih, pomoc jako dobrovolník přes finanční podporu a další. Giving Tuesday se slaví v úterý po Black Friday jako protipól k jeho hromadění a konzumerismu. Letos vychází Giving Tuesday na úterý 3. prosince. Třeba v Praze můžete přímo na Giving Tuesday hned ráno zajít do kavárny Bílá vrána, která je sociálním podnikem a zaměstnává lidi s mentálním postižením a kde skupina Gastrokroužek kolem herce a moderátora Lukáše Hejlíka připraví speciální Giving Tuesday snídani. Snídaní přispějete na provoz kavárny a zaměstnávání znevýhodněných osob. Pokud nakupujete nejen na Vánoce, zastavte se v úterý 3. prosince v pražském nákupním centru Westfield Chodov, který ve spolupráci s neziskovou organizací Klub svobodných matek pořádá sbírku vánočních dárků na přání dětí z neúplných rodin. Večer se pak můžete vydat na pražskou Petřínskou rozhlednu, která se opět na den dárcovství a dobrých skutků rozsvítí v barvách Giving Tuesday. Kontakt: Magdaléna Martinková, martinkova@a-csr.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.