Francis Fukuyama bude 7. března ve Vídni v Nadaci ERSTE hovořit o politice identity

Datum: 04.03.2019
Vídeň 4. března 2019 (PROTEXT/ots) - Diskuze s rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem a ostatními - živé vysílání začíná od 19:30 středoevropského času (a končí kolem 21:45) U příležitosti 200. výročí založení první spořitelní banky v Rakousku,...
Vídeň 4. března 2019 (PROTEXT/ots) - Diskuze s rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem a ostatními - živé vysílání začíná od 19:30 středoevropského času (a končí kolem 21:45) U příležitosti 200. výročí založení první spořitelní banky v Rakousku, uspořádala Nadace ERSTE, hlavní akcionář skupiny Erste Group, sérii čtyř panelových diskuzí se skvělými osobnostmi. Světově uznávaný politolog a autor bestsellerů Francis Fukuyama bude prvním z řady hostů na těchto hovorech o palčivých věcech (Tipping Point Talks), a to ve Vídni dne 7. března. Jeho nejnovější kniha “Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment” (Identita: Poptávka po úctě a politika odporu)”, byla nedávno vydána i v němčině. Po pádu železné opony před třiceti lety se pro Evropu a její obyvatele, společenství a ekonomiky otevřela celá řada nových příležitostí. Ještě předtím Francis Fukuyama ve své knize “The End of History and the Last Man - Konec historie a poslední muž” předpověděl, že liberální demokracie postupně zvítězí nad ostatními formami politického uspořádání. Ale ve většině zemí tomu tak dnes není. Dne 7. března se Nadace ERSTE s Francisem Fukuyamou blíže podívá na aktuální situaci v této oblasti a budou diskutovat o tomto tématu z různých úhlů a pohledů s odborníky a dalšími osobnostmi z celé Evropy. Sledujte špičkové panelové diskuze přes živé online vysílání Po přednášce Francise Fukuyamy s názvem “Politika identity - Poptávka po úctě a budoucnost národních států”, se do diskuze s ním zapojí řada slavných osobností: rakouský prezident Alexander Van der Bellen, evropská diplomatka Julia De Clerck-Sachsse, politolog Ivan Krastev a filozofka Karolina Wigura. Moderátorem diskuze bude Almut Möller, ředitel berlínské pobočky Evropského výboru pro zahraniční vztahy. Uvítací projev přednese Boris Marte, místopředseda představenstva Nadace ERSTE Foundation a Andreas Treichl, generální ředitel skupiny Erste Group. Akce bude vysílána živě na https://erstestiftung.streaming.at/20190307. O Nadaci ERSTE: Nadace ERSTE je hlavním akcionářem skupiny Erste Group a zajišťuje nezávislou budoucnost jednoho z největších poskytovatelů finančních služeb ve střední, východní a jihovýchodní Evropě. Jako rakouská soukromá spořitelní banka podporuje Nadace ERSTE region ve kterém působí, aktivními investicemi ve výši části svých dividend. Cílem Nadace ERSTE je posilovat občanskou společnost, podporovat sociálně znevýhodněné skupiny a sponzorovat moderní umění v Evropě. www.erstestiftung.org Akci Tipping Point Talks moderuje Verena Ringler. Kontaktní informace pro vaše dotazy: Tipping Point Talks, Communications: Thomas Goiser, +43 664 2410268, thomas@goiser.at ERSTE Foundation, Communications: Maribel Königer, +43 664 8385341, press@erstestiftung.org
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.