Alarmující fakta o babesióze

Datum: 13.06.2016
Č. Budějovice 13. června (PROTEXT) - Babesióza není příliš známé onemocnění a neznají ho ani mnozí lékaři. Přitom jeho výskyt a závažnost je značně vyšší, než se doposud předpokládalo. Babesie se nejčastěji nacházejí u malých hlodavců, z nichž jsou přenášeny...
Č. Budějovice 13. června (PROTEXT) - Babesióza není příliš známé onemocnění a neznají ho ani mnozí lékaři. Přitom jeho výskyt a závažnost je značně vyšší, než se doposud předpokládalo. Babesie se nejčastěji nacházejí u malých hlodavců, z nichž jsou přenášeny klíšťaty na člověka. Mohou být přeneseny i při krevní transfúzi. Jedná se o prvoky, kteří v hostiteli napadají červené krvinky, ve kterých se čile množí. V akutní fázi může být napadeno až 80% červených krvinek. Rozšíření tohoto onemocnění v populaci není přesně známo, což souvisí s obecnou neznalostí příznaků, jeho přehlížením a nedostatečnou diagnostikou. Babesie se často vyskytují v klíšťatech současně s původcem Lymské boreliózy, což bylo potvrzeno i laboratoří Klíště.cz. Tyto koinfekce mohou vysvětlovat obtížně léčitelné vleklé formy borelióz, které neodpovídají na léčbu a mohou být i fatální. Faktem je, že pokud je babesióza správně diagnostikována, je velmi dobře léčitelná. Prokázání přítomnosti babesií přímo v klíštěti může lékaři usnadnit správnou diagnózu. Kontakt: Laboratoř Klíště.cz Protean s.r.o. Dolní 2102/2 České Budějovice ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.