Čím rychleji se zahájí rehabilitace, má pacient šanci na větší zlepšení v oblasti aktivit a participací

Datum: 28.04.2016
Luže (Chrudimsko) 28. dubna (PROTEXT) - Čím rychleji se zahájí rehabilitace, tím má pacient větší šanci na zlepšení v oblasti aktivit a participací. Důležitostí včasné rehabilitace s nutností návaznosti rehabilitace sociální, pedagogické a pracovní se přední odborníci...
Luže (Chrudimsko) 28. dubna (PROTEXT) - Čím rychleji se zahájí rehabilitace, tím má pacient větší šanci na zlepšení v oblasti aktivit a participací. Důležitostí včasné rehabilitace s nutností návaznosti rehabilitace sociální, pedagogické a pracovní se přední odborníci v rehabilitaci zabývají právě dnes (28. dubna) na konferenci II. košumberský den, která se koná v Hamzově odborné léčebně pro děti a dospělé. "Čím rychleji se zahájí rehabilitace, má pacient šanci na větší zlepšení v oblasti aktivit a participací. Témata se dotýkají i problémů souvisejících i s řadou platných zákonů. Upozorňuji na stále vzrůstající důležitost neurorehabilitace," vysvětluje MUDr. Václav Volejník, CSc., ředitel Hamzovy léčebny. Velká část přednášek je však věnována dětské rehabilitaci a důležitosti mezioborové spolupráce. Účastníkům konference bude předveden výsledek spolupráce pracovníků Hamzovy léčebny s učiteli a žáky SPEŠ v Pardubicích. "Jedná se o využití zařízení Kinect doplněný o software, který umožní nemocným rehabilitaci zábavnou formou. Důležitá je i pořizovací cena, která je mnohonásobně nižší nežli zařízení pro robotickou rehabilitaci. Doufáme, že se i nadále bude tato spolupráce rozvíjet a přinese prospěch nejen pacientům v léčebně, ale budou si i moci pořídit toto zařízení k domácí rehabilitaci. Důležité je vyzdvihnout aktivní přístup studentů a jejich zapálení pro takto prospěšnou věc," říká MUDr. Alena Klapalová, náměstek ZP. Kontakt: Jana Zavřelová, DiS. referent PR, propagace a kultury Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé, Košumberk 80, 538 54 Luže tel.: 469 648 115, 733 533 017 e-mail: zavrelova@hamzova-lecebna.cz Další informace na www.hamzova-lecebna.cz. ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.