V Klaudiánově nemocnici vyroste moderní pavilon pro onkologii a nukleární medicínu

Datum: 18.02.2015
Mladá Boleslav 18. února (PROTEXT) - Poklepem na základní kámen byla dnes slavnostně zahájena stavba nového pavilonu v areálu Klaudiánovy nemocnice. Pavilon bude sloužit zejména pro oddělení onkologie, nukleární medicíny a pro pacienty, kteří docházejí na dialýzu. Stavba, kterou...
Mladá Boleslav 18. února (PROTEXT) - Poklepem na základní kámen byla dnes slavnostně zahájena stavba nového pavilonu v areálu Klaudiánovy nemocnice. Pavilon bude sloužit zejména pro oddělení onkologie, nukleární medicíny a pro pacienty, kteří docházejí na dialýzu. Stavba, kterou nemocnice uvede do provozu na podzim tohoto roku, bude celkem stát zhruba 112 milionů korun. Pavilon roste na místě, kde stála původní budova onkologického oddělení. To nyní pracuje v prostorách staré interny. Do nového se přesune zároveň s oddělením nukleární medicíny, jehož prostory dlouhodobě nevyhovují. Oddělení, které pracuje s radioaktivními látkami, a potřebuje tedy pro své přístroje speciální odstíněné prostředí, bylo již několikrát zaplaveno spodní vodou. Jeho přesun tak byl jedinou možností, jak oddělení chránit. Poklepu na základní kámen se zúčastnili významní hosté - kromě vedení nemocnice a jejího ředitele MUDr. Luďka Kramáře také hejtman Středočeského kraje Ing. Miloš Petera a jeho náměstek Mgr. Karel Horčička. Hodně štěstí stavbě poklepem popřáli také ředitel Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Ing. Václav Chytil a generální ředitel společnosti Energie - stavební a báňská, a.s. Ing. Zdeněk Osner, CSc., která je zhotovitelem stavby. Necelých 40 milionů korun z částky, kterou bude stavba stát, získala Klaudiánova nemocnice prostřednictvím Regionálního operačního programu Středočeského kraje, 51 milionů korun nemocnice zaplatí z vlastních zdrojů a zbylá část bude financována úvěrem, který bude zdravotnické zařízení splácet sedm let. Splácet bude i dalších zhruba deset milionů korun, které bude třeba investovat do vybavení a přístrojového zajištění nových prostor. "Neměli jsme jinou možnost, jak nové prostory postavit. Staré byly z řady důvodů absolutně nevyhovující. Moderní pavilon bude pro těžce nemocné pacienty a ošetřující personál i důstojnějším prostředím, kde tráví opravdu významnou část svého času. Zaslouží si ho," prohlásil ředitel nemocnice Kramář. Připomněl, že počty onkologických pacientů stále rostou. Důvodem jsou nejen nové možnosti léčby a tudíž nižší úmrtnost, ale také včasná diagnostika. Onkologické oddělení Klaudiánovy nemocnice v současné době eviduje několik set pacientů, z nichž desítky docházejí pravidelně na chemoterapii. Nejčastěji se jedná o pacienty, kteří trpí rakovinou prsu, plic či tlustého střeva. Věková skladba pacientů oddělení je různá - přibývá pacientů ve věku kolem třiceti let, nejčastěji jsou ale stále ošetřováni klienti ze střední a starší generace. Kontakt: Mgr. Jana Neckařová, referát vnitřních a vnějších vztahů, neckarova@enas.cz Energie-stavební a báňská a.s.,Plzeňská 276/298,150 00 Praha 5, http://www.energie-as.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.