Prezentace robotického rehabilitačního systému Eksoskeleton

Datum: 18.03.2014
Praha 18. března (PROTEXT) - Nadační fond REGI Base I. Více najdete na www.regibase.cz Prezentace původní vojenské technologie robotického systému Eksoskeleton. Rehabilitační ústav Kladruby: Dne 18.3.2014 v 13:00 hod. představí Nadační fond REGI Base I. veřejnou ukázku...
Praha 18. března (PROTEXT) - Nadační fond REGI Base I. Více najdete na www.regibase.cz Prezentace původní vojenské technologie robotického systému Eksoskeleton. Rehabilitační ústav Kladruby: Dne 18.3.2014 v 13:00 hod. představí Nadační fond REGI Base I. veřejnou ukázku rehabilitace v praxi na prvním robotickém rehabilitačním systému "Eksoskeleton" v ČR. Tuto původně vojenskou technologii přiblížila civilnímu sektoru s praktickým využitím ve zdravotnictví firma Ekso Bionics(TM) USA vývojová společnost se specializací na robotické eksoskeletony pro augmentaci lidské síly, vytrvalosti a mobility. Její technologie vedou ke změně konvenčního myšlení o fyzických možnostech a limitů. Je strategickým partnerem Lockheed Martin Corporation s podporou ministerstva obrany USA (projekt DARPA-Defense Advanced Research Projects Agency). Eksoskeleton vyzkoušel s velkým úspěchem v minulém roce v Cambridge v Anglii na sobě veterán Jiří REGI Schams. To zásadním způsobem přispělo k rozhodnutí koupit právě tento systém a umožnit rehabilitaci v ČR a Regiho postavit "na nohy". Eksoskeleton je určený pro rehabilitaci pacientů v rámci kranioprogramu zaměřeném na pacienty s poraněním páteře, získaným poraněním mozku, po mozkové mrtvici a dalších neurologických postižení dolních končetin; po autonehodách, válečných zranění a jiných traumatických příhodách. Nadační fond REGI BASE I. a partnerská organizace REGI Base Start, o.p.s. navázaly spolupráci s Rehabilitačním ústavem Kladruby na nově vznikajícím projektu Centra komplexní robotické rehabilitace a školícího centra robotické rehabilitace pro pacienty se získaným poškozením mozku. Cílem aktivit "REGI Base" je zajistit poskytování rehabilitační péče především zraněným českým vojákům, novodobým válečným veteránům, policistům, hasičům a členům integrovaného záchranného systému, kteří při plnění služebních povinností utrpěli zranění s následným poškozením mozku. Novou technologie si budou moci vyzkoušet pochopitelně i "civilní" pacienti, kteří jsou na vozíku nebo mají poranění mozku. Předvádění se zúčastní válečný veterán nadpraporčík Jiří "REGI" Schams, který byl těžce zraněn v roce 2008 v Afghánistánu, kde působil ve speciální jednotce AČR - SOG. V příštích týdnech přibude do RÚ Kladruby unikátní robotický systém ze Švýcarska - vertikalizační stůl ErigoPro, robotický stavěcí stůl s integrovanou funkční elektrostimulací. Nové robotické systémy zakoupila REGI Base START, o.p.s. Eksoskeleton s prvním pacientem předvedou zástupci firmy Ekso Bionics™ USA, kteří v dalších týdnech odborně vyškolí první fyzioterapeuty s certifikáty. Kontakt: Jindra Pavlová předsedykně správní rady NF REGI Base I.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.