Projekt mobilní kliniky v Malawi

Datum: 05.03.2014
Praha 5. března (PROTEXT) - Humanitární organizace International Humanity (www.pomoztesnami.cz), pomáhající v nejchudších zemích světa, připravuje projekt Mobilní kliniky v Malawi. Poděkování patří zaměstnancům prestižní hotelové sítě Accor , kteří uspořádali sbírku...
Praha 5. března (PROTEXT) - Humanitární organizace International Humanity (www.pomoztesnami.cz), pomáhající v nejchudších zemích světa, připravuje projekt Mobilní kliniky v Malawi. Poděkování patří zaměstnancům prestižní hotelové sítě Accor , kteří uspořádali sbírku a její výtěžek ve výši 80.000 Kč předali na zasedání Rotary klubu Ostrava International na projekt Česko-Slovenské charitativní organizace International Humanity. Celá částka bude použita na provoz mobilní kliniky v jedné z nejchudších zemí světa - Malawi. Sbírku inicioval a šek na uvedenou částku osobně předal ředitel hotelu Mercure Ostrava Center Vladimír Šic (Síť Accor zahrnuje v České republice hotely Mercure (Ostrava), Ibis (Praha, Plzeň, Olomouc), Novotel a MGallery Century Old Town v Praze. "Mobilní klinika bude zachraňovat životy dětí i dospělých na africkém venkově a současně pomůže eliminovat podvýživu, které jsme v těchto oblastech každoročně svědky“, řekl při přebírání darované částky předseda International Humanity Doc. MUDr. Rastislav Maďar. „Díky humanitárnímu daru jsme zas o kousek blíže možnosti poskytovat lékařskou péči a pomáhat uchránit před smrtelnými nemocemi velké množství lidí v nedostupných oblastech“, dodal doc. Maďar. Mobilní klinika bude plnit nejen medicínskou ale i vzdělávací funkci. Hlavním úkolem je snížení počtu dětí s těžkým nedostatkem bílkovin a z toho pramenící vážné zdravotní komplikace. Dalším úkolem je osvěta v pěstování sóji a manioku (kasavy) jako doplňků tradičního monokulturního hospodářství zaměřeného prakticky výlučně na nevýživnou kukuřici. Všem zaměstnancům Accoru, kteří přispěli chudým a nemocným pacientům v Africe, srdečně děkujeme. Všem případným zájemcům, kteří by chtěli také pomoci, jsme k dispozici na webu, fcb či mailu pomoztesnami@seznam.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.