První implantace plnohodnotného bioprostetického umělého srdce

Datum: 23.12.2013
Paříž 23. prosince (PROTEXT/BusinessWire) - První implantace plnohodnotného bioprostetického umělého srdce od společnosti CARMAT lidskému pacientovi Společnost CARMAT (burzovní index Paris:ALCAR) (FR0010907956, ALCAR), která se zabývá tvorbou a vývojem plnohodnotného umělého...
Paříž 23. prosince (PROTEXT/BusinessWire) - První implantace plnohodnotného bioprostetického umělého srdce od společnosti CARMAT lidskému pacientovi Společnost CARMAT (burzovní index Paris:ALCAR) (FR0010907956, ALCAR), která se zabývá tvorbou a vývojem plnohodnotného umělého srdce jako alternativy pro lidi trpící finální fází srdečního selhání, oznámila první implantaci svého umělého srdce. Ta proběhla v rámci studie proveditelnosti a v souladu s povoleními, která udělila francouzská státní agentura pro bezpečnost léků ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) a etický výbor Les Comités de protection des personnes. Operace byla vůbec poprvé na světě provedena 18. prosince 2013 týmem nemocnice Georgese Pompidoua ve francouzském hlavním městě Paříži. První implantace proběhla bez problémů, umělý orgán automaticky zajistil normální průtok krve ve fyziologické frekvenci. Pacient je momentálně sledován na jednotce intenzivní péče, je při vědomí a komunikuje se svou rodinou. "Máme z této první implantace radost, ovšem na závěry je příliš brzy, protože jde o jednu implantaci a od chirurgického zákroku uplynula zatím příliš krátká doba," řekl generální ředitel firmy Carmat Marcello Conviti. O společnosti CARMAT: nejpokročilejším projektu plnohodnotného umělého srdce. Jediná věrohodná odpověď pro všechny případy finální fáze srdečního selhání, které představují pro lidstvo skutečný zdravotní problém: Cílem společnosti CARMAT je, aby byla schopna reagovat na zdravotní problémy související s onemocněními srdce, které jsou hlavní příčinou úmrtí ve světě. Jde o chronické a akutní selhání srdce. Opravdu, toto onemocnění se v současné době týká více než 100 milionu pacientů v rozvíjejících se zemích. Dalším vývojem plnohodnotného umělého srdce chce společnost CARMAT překonat dobře známý problém související s nedostatkem vhodných orgánů pro transplantaci pro desítky tisíc lidí, kteří trpí srdečním selháním. Více informací naleznete na internetové adrese: www.carmatsa.com Kontakty CARMAT Marcello Conviti - generální ředitel Patrick Coulombier - provozní ředitel Valerie Leroy - ředitel marketingu a oddělení pro vztahy s investory Tel. : +33 139 456450 Email : contact@carmatsas.com nebo Alize RP Kontakt pro tisk Caroline Carmagnol Christian Berg Tel : +33 170 225386 Email : caroline@alizerp.com Email: christian@alizerp.com nebo NewCap Komunikace ohledně financí a vztahy s investory Dusan Orešanský / Emmanuel Huynh Tel.: +33 144 719494 Emil : carmat@newcap.fr Zdroj: CARMAT Tuto tiskovou zprávu si můžete prohlédnout online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20131220005702/en Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy. (BW)
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.