Stop chřipce – navštěvujme solária!

Datum: 10.12.2013
Praha 10. prosince (PROTEXT) - Studie potvrdila, že na riziko vzniku chřipkové epidemie může mít také vliv hladina vitaminu D. Zima je obdobím chřipek. Důvodem je také to, že se viry množí nejlépe při přibližně 50% vlhkosti, a tak pro ně vytopené místnosti představují...
Praha 10. prosince (PROTEXT) - Studie potvrdila, že na riziko vzniku chřipkové epidemie může mít také vliv hladina vitaminu D. Zima je obdobím chřipek. Důvodem je také to, že se viry množí nejlépe při přibližně 50% vlhkosti, a tak pro ně vytopené místnosti představují ideální podmínky. Očkování proti chřipce sice určitou ochranu zajistí, nicméně norští vědci dokázali, že mnohem důležitější je udržovat odpovídající hladinu vitaminu D v krvi. Jejich studie odhalila, že rozsah nákazy a úmrtnost při chřipkové epidemii roste v závislosti na menší expozici slunečnímu záření, a tudíž i poklesu hladiny vitaminu D. V zimě, kdy slunce svítí slabě a vitamin D se nemůže syntetizovat, mohou tyto hodnoty stoupnout 20krát až 600krát. Právě tehdy mohou být skvělým preventivním opatřením přiměřené návštěvy solária. Norská a dánská studie potvrdila, že solária stimulují produkci vitaminu D v kůži naprosto stejně jako přirozené sluneční záření. "Je dokázáno, že vitamin D stimuluje imunitní systém. Tvorbu vitaminu D podporuje přiměřené opalování. Zejména v zimních měsících, kdy slunce svítí příliš slabě na to, aby se vitamin D syntetizoval přirozeně, může být vhodné pro ochranu před chřipkovými viry navštěvovat solária,“ vysvětluje Ad Brand ze Sunlight Research Forum. Sunlight Research Forum (SRF) je nezisková organizace se sídlem v Nizozemsku. Jejím cílem je zprostředkovat široké veřejnosti nejnovější lékařské a vědecké poznatky o dopadech mírného vystavení lidského těla ultrafialovému záření. Kontakt pro média: Ad Brand Sunlight Research Forum (SRF) Tel.: +31 (0) 651 358 180 info@sunlightresearchforum.eu http://www.sunlightresearchforum.eu Zdroje: 1) Asta Juzeniene, Li-Wei Ma, Mateusz Kwitniewski, Georgy A. Polev, Zoya Lagunova, Arne Dahlback, Johan Moan: The seasonality of pandemic and non-pandemic influenzas: the roles of solar radiation and vitamin D (Sezónnost pandemických a nepandemických chřipkových onemocnění: úloha slunečního záření a vitaminu D), International Journal of Infectious Diseases, svazek 14, číslo 12, prosinec 2010, s. e1099-e1105. 2) Johan Moan, Zoya Lagunova, Emanuela Cicarma, Lage Aksnes, Arne Dahlback, William B. Grant a Alina Carmen Porojnicu: Sunbeds as Vitamin D Sources (Solárium jako zdroj vitaminu D), Photochemistry and Photobiology, 2009, 85: 1474-1479. 3) Elisabeth Thieden, Henrik L. Jørgensen, Niklas Rye Jørgensen, Peter A. Philipsen a Hans Christian Wulf: Sunbed Radiation Provokes Cutaneous Vitamin D Synthesis in Humans- A Randomized Controlled Trial (Záření v soláriích vyvolává syntézu vitaminu D v lidské kůži - randomizovaný kontrolovaný experiment), Photochemistry and Photobiology, 2008, 84: 1487-1492.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.