Společnost ResMed koupila pražskou firmu Unimedis

Datum: 02.12.2013
San Diego / Praha 2. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Tato transakce zvýší dostupnost moderních léčebných metod na poruchy spánku a respirační poruchy v České republice Společnost ResMed (index NYSE: RMD), průkopník a světová jednička v oblasti léčby respiračních a spánkových...
San Diego / Praha 2. prosince (PROTEXT/PRNewswire) - Tato transakce zvýší dostupnost moderních léčebných metod na poruchy spánku a respirační poruchy v České republice Společnost ResMed (index NYSE: RMD), průkopník a světová jednička v oblasti léčby respiračních a spánkových poruch, koupila pražskou firmu Unimedis, distributora přístrojů pro léčbu spánkové apnoe v České republice a na Slovensku. (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20100203/RESMEDLOGO) "Na českém a slovenském trhu existují růstové příležitosti jak pro náš hlavní obor, kterým je léčba dýchacích problémů souvisejících se spánkem, tak pro naše rostoucí portfolio řešení v oblasti respiračních a kardiologických problémů," řekla prezidentka ResMed pro Evropu Anne Reiserová. "Tato akvizice je pokračováním strategie firmy ResMed zaměřené na posílení distribuce našich předních řešení pro léčbu dýchacích a respiračních poruch v souvislosti se spánkem do nejpotřebnějších míst." V duchu stejné strategie koupila firma ResMed v říjnu také varšavskou Mediserv, která nyní podniká pod názvem ResMed-Poland. "Politika zdravotní péče v České republice se nyní mění směrem k vyšší efektivnosti a výsledků léčby hrazené ze zdravotního pojištění," řekl Tomasz Zarzycki, obchodní ředitel ResMed-Europe pro nové trhy. "Tato politika je v souladu s řešeními firmy ResMed, která zlepšují výsledky léčby a umožňují dálkovou kontrolu dodržování léčebného režimu. To vše přispívá ke zvýšení kvality a účinnosti péče o pacienty." Unimedis bude i nadále v České republice a na Slovensku poskytovat své služby pod vedením Ondřeje Kalaše, který zůstává ve firmě ResMed jako ředitel pro Českou republiku a Slovensko. "Unimedis vždy svým zákazníkům poskytovala služby a produkty špičkové kvality a pod značkou ResMed, v tom budeme pokračovat," řekl Kalaš. Akvizice byla dokončena dnes. Podmínky transakce nebyly zveřejněny. O společnosti ResMed: ResMed je světovou jedničkou ve vývoji, výrobě a prodeji zdravotnických prostředků pro diagnostiku, léčbu a kontrolu respiračních onemocnění, se zaměřením na dýchací problémy související se spánkem. Firma vyvíjí inovativní produkty pro zlepšení života pacientů, kteří těmito chorobami trpí a současně se snaží rozšiřovat mezi pacienty a zdravotníky povědomí o potenciálně závažných důsledcích neléčení poruch dýchání, které souvisí se spánkem. Další informace o společnosti ResMed najdete na webové stránce www.resmed.com. Kontakty: Kontaktní informace pro média Gretchen Griswold ředitel pro komunikaci telefon: + 1-858-836-6789 news@resmed.com Kontaktní informace pro investory Constance Bienfait ředitelka pro vztahy s investory telefon: +1-858-836-5971 constance.bienfait@resmed.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.