Kde chytat ryby aneb rybářský echolot není nutný!

Datum: 09.09.2016

Asi nejpodstatnější fází úspěšného rybolovu, pokud pomineme správné rybářské vybavení, je nesporně vhodné místo pro rybaření. Řeč není o destinacích ale o konkrétním kousku u břehu, kde máte největší šanci na úlovek.

Při výběru vhodného místa bereme v úvahu např. roční období, počasí, teplotu vody i celkový stav vody. Je třeba mít na paměti, že místo, kde se drží ryby, nemusí být po celý den stále stejné. V některých případech nám tak může pomoci i rybářský echolot a signalizátor záběru, který nám napoví, kde se schovávají.

Krmná místa

V místech, kde mají ryby k dispozici lepší přísun potravy, se dá očekávat jejich větší koncentrace a pro vás to znamená vyšší šance na záběr. Mezi zajímavá místa patří např. přítoky ideálně po dešti, kde je větší množství drobných živočichů a hmyzu.

V létě to můžete vyzkoušet pod stromy nebo větvemi, pod kterými se tvoří příjemný stín a zároveň z nich mohou opadávat drobné plody či hmyz do vody. To vše je pro ryby příjemným zpestřením jídelníčku.

Další zajímavým místem jsou klidnější části řek, přehrad či nádrží, kde se většinou díky větru koncentruje na hladině vše, co připlavalo.

Kde se podívat po dravcích

Kořistí dravců jsou drobné rybky, z čehož vyplívá i jejich výskyt. Přirozeně se dravci drží spíš v hloubce nebo ve spleti kořenů a do mělčí vody nebo ke břehu vyjíždění opravdu pouze na lov.

Otestujte různé terénní zlomy, kde je přechod mezi hloubkou a mělčinou. Zajímavá mohou být i kotviště loděk nebo plovoucí mola či zatopené stavby. V těchto místech se zvyšuje riziko, že tam necháte svůj oblíbený návazec. Tomu se dá pomoci díky speciálnímu záchranáři nástrah.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.