Jak efektní je běhací pás ve srovnání s běháním venku?

Datum: 08.08.2016

Řešíte také nedostatek volného času nebo nemáte možnost zaběhat si za domem či v parku? Pokud máte doma běhací pás, možná by vás zajímalo, zda je běh na páse stejný jako běh venku.

Chcete-li rychlou odpověď na vaši otázku, pak samozřejmě běžecký pás a silniční běh nejsou zcela shodné. Běhání na páse je jednodušší, než když běháte venku a to z různých důvodů. Jedním z nich je ten, že běžecký pás pomáhá nohám při běhu, což vám umožní běžet rychleji. Většina běžců pak zjistí, že jejich tempo na běžeckém páse nesouhlasí s tempem při běhu na silnici.

Další věc je samozřejmě tvrdost v případě silnice či jiného povrchu ve srovnání s měkčím během na pásu. Nicméně i přesto může být běžecký pás s kvalitníma běžeckýma botama skvělým tréninkovým nástrojem.

Využijte ho pro nácvik rychlých krátkých intervalů, kde vám umožní běhat rychleji a zároveň zpomalí interval nutný pro regeneraci. Jde o pohodlný způsob, jak pracovat s rychlostí a tempem při běhu v kontrolovaném prostředí. V tomto případě se dobře uplatní běžecké boty Nike Flyknit Racer, které jsou velmi lehké a navržené právě pro tyto situace.

Běh na místě je možné počítat i jako cross-trénink tedy jako součást silového tréninku. Kombinujte např. dva nebo tři dny v týdnu pro běhání venku, přičemž jeden z nich věnujte tréninku na delší vzdálenost a další pak na kratší vzdálenosti. Běžeckému pásu pak patří jeden až dva dny pro nácvik tempa běhu a rychlosti. To vám dává tři až pět dní v řadě. Přidejte ještě nějaké protahovací cvičení pro podporu svalové pružnosti a máte velmi dobře nastavený tréninkový plán.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.