Nejlepší běžecké boty pro začátečníky

Datum: 29.11.2015

Existuje několik klíčových faktorů, které by začínající běžci měli při výběru běžeckých bot brát v potaz. Běžecké boty jsou základním vybavením pro běh. Mají přímý vliv na případné zdravotní problémy a také celkový pocit z běhu a zlepšování vašich výkonů. Pokud si vyberete špatně, můžete skončit s bolestmi nohou a běhání se vzdát nadobro.

Existuje několik klíčových faktorů, které by začínající běžci měli při výběru běžeckých bot brát v potaz. Běžecké boty jsou základním vybavením pro běh. Mají přímý vliv na případné zdravotní problémy a také celkový pocit z běhu a zlepšování vašich výkonů. Pokud si vyberete špatně, můžete skončit s bolestmi nohou a běhání se vzdát nadobro. Vybraný výběr běžeckých bot najdete např. zde.

Zapomeňte na tenisky

I když nemusíte rovnou kupovat ty nejdražší běžecké boty, co jsou k dispozici, tak zapomeňte na to, že vytáhnete staré tenisky. Kupte si boty, které jsou určeny speciálně na běhání. V nich se vaše nohy budou při běhu cítit lépe a určitě bezpečněji.

Pronace a obuv

Právě prohnutí vašeho chodidla předurčuje vhodné běžecké boty. Máte ploché nohy? Nebo při chůzi kladete svou váhu spíše dovnitř? Potřebujete boty, které vám pomohou to regulovat. Tyto běžecké boty mají navíc odpružení i na vnitřní straně a jsou více stabilní v zadní části chodidla.

Pokud takové problémy nemáte, můžete zvolit běžecké boty, které mají odpružení např. na vnější straně oblouku apod. V současné době již výrobci myslí na všechny eventuality, takže je z čeho si vybírat.

Kde běháte

Důležitým parametrem při výběru běžecké boty je také povrch, po kterém budete běhat. Pokud např. budete běhat na běžeckém pásu, nepotřebujete dobře polstrované boty, protože běháte na měkčím povrchu. Pokud se ale chystáte ven do terénu nebo hor, použijte speciální trailové běžecké boty. Tento typ bot je robustnější a více odolávají vlivům počasí. Mají lepší trakci v chodidle, takže vám pomohou, abyste při běhu např. po kamenech neuklouzli.

Poraďte se

Vzhledem k tomu, že jste v běhání nový, využijte rad některého běžeckého experta. Buď ve specializovaném běžeckém obchodě, nebo i na internetu v běžeckých speciálkách. Ti vám na základě svých zkušeností i toho jak chodíte, mohou poradit, které běžecké boty by pro vás byly nejvhodnější.

Známým zdrojem běžeckých informací z celého světa může být také stránka - runnersworld.com.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.