Proč noční proteiny a proč COMPRESS NIGHT TIME?

Datum: 13.12.2009

V čem se liší normální (denní proteinový suplement) od nočního? Proč je důležité dbát na kvalitní a správný příjem stravy před spánkem?

V čem se liší normální (denní proteinový suplement) od nočního? Proč je důležité dbát na kvalitní a správný příjem stravy před spánkem? Ať už je vašim cílem nárůst svalové hmoty, zvýšení svalové síly či podpora kvalitní regenerace, vyvážená strava je pro vás velmi důležitá.

Jak v těle funguje noční protein ?

V průběhu noci potřebuje organismus zregenerovat, připravit se ideálně na další den. A jak tato příprava bude probíhat zaleží na vhodné suplementaci. To co tělu dodáte před spaním z toho bude organismus regenerovat. Pokud mu nedodáte nic, tak si sáhne po vlastních zásobách - katabolická fáze. A bohužel nesáhne po zásobách tukových, ale po svalech. Energie získaná z rozkladu svalové hmoty je pro tělo mnohem jednodušší na zpracování a přetváření.

Přirozené ladění organismu v noci je katabolické, respektive katabolicko-anabolické, tzn. regenerační. Během noci dochází v organismu k rozkladu a následné obnově „poškozených“ částí těla. U intenzivně trénujícího sportovce je nejdůležitější obnova svalových tkání, regenerace zásob svalového glykogenu, obnova svalových tkání, k jejichž poškození došlo během silové aktivity.

Katabolismus – jednoduše řečeno, je komplexní, pomalý pochod, respektive uvolňování energie v malém použitelném množství.
Anabolismus – energie je uskladněná v energeticky bohatých fosfátových sloučeninách a ve formě proteinů, tuků a složitých sacharidů (syntetizovány z jednodušších molekul). Tvorba těchto sloučenin se označuje jako anabolismus.

Podstatou fungování nočního proteinu je pomalé, ale kontinuální rozkládání proteinů v zažívacím (gastrointestinálním) traktu.

Zabránit katabolismu v noci nejde, alemůžeme tělo „ošálit“ a dát mu dostatek „externí“ potravy, aby nemuselo a nechtělo „šahat“ na tu vlastní. Destrukci svalové hmoty lze potlačit vhodnou suplementací.
Abychom maximálně podpořili regenerační pochody, je potřeba se před spánkem na tyto pochody v organismu připravit. Proto je vhodné zařadit tzv. „pomalé proteinové suplementy“, tedy rozhodně jiné než potřebuje tělo v průběhu dne.

Jako ideální „pomalý protein“ se jeví micelární kasein. Který se dokáže v průběhu noci pozvolna vstřebávat ze zažívacího traktu a uvolňovat se do krevního oběhu. Vstřebávání trvá až 7 hodin, což je podstatná část noci. Při podávání kvalitních kaseinů je maximálně podpořen antikatabolický proces, či respektive podpořen je katabolismu z „externích“ zdrojů. Vaše tělo regeneruje, nabírá sílu ale zároveň neničí vlastní svalovou hmotu!

Pokud tělu nedodáte tzv. pomalé proteiny (např.micelární kasein, kaseinát vápenatý), v průběhu noci dojde k překlopení metabolismu ve prospěch katabolismu a jak již bylo řečeno, prvoplánově si váš organismus vezme těžce budovanou svalovou hmotu.

  • Klasický denní protein
    Rychlá vstřebatelnost aminokyselin ze zažívacího traktu, ale relativně krátká doba účinnosti v organismus.
    V průběhu noci nástup katabolismu, tzn. je zastavena regenerace z "externích zdrojů", hrozí destrukce svalové hmoty.
  • Běžný noční protein
    Pozvolnější vstřebávání AK ze zažívacího traktu.
    Je podpořena dlouhodobá regenerace svalové hmoty z "externích zdrojů", tzv. antikatabolický proces.
  • COMPRESS NIGHT TIME PROTEIN
    Díky obsahu micelárního kaseinu je zabezpečena v průběhu celé noci kvalitní, masivní regenerace z dodávaných živin.
    Micelární kasein potlačí katabolismus vlastní svalové hmoty na minimu aniž by zastavil regeneraci.

NIGHT TIME PROTEIN (COMPRESS N. T.)

Součástí ucelené řady  COMPRESS EXPAND  je i výjimečný noční protein COMPRESS NIGHT TIME PROTEIN (COMPRESS N. T.)
Základem COMPRESS NIGHT TIME proteinu je v poslední době stále populárnější micelární kasein, jež je získán z mléčného proteinového izolátu (MPI). Vstupní surovina COMPRESS N.T. obsahuje vysoké množství micelárního kaseinu a to celých 92 % a chelátově navázaný přírodní vápník. Díky vysokému procentuálnímu zastoupení micelárního kaseinu ve vstupní surovině a kvalitnímu zpracování této vstupní suroviny, se vám do rukou dostává absolutní špička mezi nočními proteiny.

Compress N.T.

Vstupní proteinová surovina (MPI) je vyrobena šetrnou nechemickou (tzn. mechanickou) technologií výroby, při které je zaručena vysoká výstupní biologická hodnota a využitelnost suroviny. Díky mechanické technologii zpracování nedochází ke zničení bílkovin, tzv. denaturaci, což je což je především u nočních proteinů velmi žádoucí a vyhledávané.

Díky vysokému obsahu přírodního vápníku, který je chelátově navázán, dostáváte v COMPRESS NIGHT TIME PROTEIN speciální koktejl s další přidanou hodnotou. Vápník (Ca), jako minerální látka, je nezastupitelná v organismu. Vápník je potřebný pro správný přenos nervových vzruchů, účastní se svalového stahu (vazbou na aktino-myzinový komplex), je nezastupitelný při srážení krve a stavbě kostní hmoty. Další přidanou hodnotou chelátově navázaného vápníku je, že zabezpečuje lepší a efektivnější vstřebatelnost micelárního kaseinu ze zažívacího traktu, což je převážně pro hardcore kulturisty a všechny, kdo touží po velkých objemech, velmi důležité.

Stráví organismus všechny složky použitých proteinů?

U běžných proteinů bohužel ne. Žádný organismus nedokáže vstřebat všechno, co zkonzumuje. Nestrávené zbytky potravin zůstávají v zažívacím traktu i několik dní a mohou způsobit hnilobné pochody. Zbytečně zatěžují dolní část zažívacího traktu, způsobují plynatost a pocit plnosti. COMPRESS N. T. potlačuje tyto nežádoucí důsledkům proteinové suplementace na minimum.

COMPRESS NIGHT TIME PROTEIN je obohacen o značkovou směs probiotika (Bacillus coagulans) a prebiotika (Galactomannans) LactoWise™, jež efektivně zpracovává nestrávené složky potravy. Díky působení probiotik resp. prebiotik v dolní části zažívacího traktu, se budete cítit mnohem lépe a navíc můžete být spokojeni, protože více méně všechny složky dodaného proteinu budou tělem využity.

Směs probiotik a prebiotik má ještě další velký přínos pro váš organismus, pozitivně ovlivňuje imunitní systém. A kdy jindy než v průběhu noci, kdy v celém organismu probíhají masivní regenerační pochody, bychom měli věnovat pozornost i péči o imunitní systém!

LactoWise™ pozitivně působí na zažívací trakt:

  • posilují střevní (intestinální) mikroflóru
  • stimulují hybnost (motilitu) trávícího traktu
  • podporují odolnost imunitního systému


Co je cílem nočních proteinů?

Cílem nočních suplementů není podpořit masivní anabolické pochody ve svalové tkáni, ale podpořit kvalitní a účinnou regeneraci, díky které budete mít další den více energie a sil pro intenzivní trénink.


COMPRESS N. T. je bezkonkurenční noční time realised protein. Nevolte levné náhražky, ale spoléhejte na kvalitní bílkovinný zdroj a dopřejte si jej v maximální možné dávce.
Podrobné informace k COMPRESS NIGHT TIME PROTEIN (COMPRESS N. T.) najdete zde.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.