Potápění v Rudém moři s Top Dive

Datum: 16.01.2011

Rudé moře je  považováno za jenu  z nejkrásnějších potápěčských destinací světa a i mezi českými potápěči se těší velké oblibě – nabízí jak potápění na mělkých korálový zahradách, stěnách  spadajících do velkých  hloubek  i desítkách vraků  z různých historických období

Rudé moře je bezpochyby považováno za jenu  z nejkrásnějších potápěčských destinací světa a i mezi českými potápěči se těší velké oblibě – nabízí jak potápění na mělkých korálový zahradách, stěnách  spadajících do velkých  hloubek  i desítkách vraků.

Mezi českými  potápěči si získalo oblibu i  svojí snadnou dostupností – nachází se  jen 4,5hodiny letu z ČR a jedná se o naše nejbližší tropické moře. Zároveň je dostupné i cenově:  poměr cena x  kvalita služeb x a hlavně to co uvidíte pod vodou  je nejspíš nejlepší na světě.

Navíc zde má svoje pobočky několik českých firem, které nabízejí kompletní servis od kurzů potápění až po zájezdů za potápěním a to většinou  s českými průvodci.

CK Top Dive s.r.o patří v oblasti  organizace zájezdů za potápěním  mezi největší české potápěčské cestovní kanceláře a zajišťuje kompletní pot. servis dle požadavků  klientů tj. kurzy potápění  s českými instruktory , pobyty v hotelech či jiných resortech s jedno-denními výjezdy na moře  nicméně  jejím  hlavním produktem jsou  tzv. potápěčská safari (týdenní plavby na plně vybavených potápěčských lodích).  Během těchto  plaveb je možno se dostate  na lokolity  mimo výjezdy lodí z pot. center na pevnině  což umožňuje nové typy zážitků.

Vzhledem ke stovkám  kilometrů  mořského pobřeží nabízí Rudé moře nesčetné možnosti zajímavých  plaveb nicméně pokud chcete vidět to nej tak připadají v úvahu především následující trasy:

a) Vraková severní či severo-jižní trasa. Několik desítek kilometrů severně i jižně  i na od Hurghády  se nachází většina nejzajímavějších vraků v severní části Rudého moře - Thistlegorm ("podmořské museum"  - nákladní loď potopená  za 2. světové války s celým nákladem vojenského materiálu určeného původně britským  jednotkám v bojujícím Egyptě), Rosalie Mooler  (další britská nákladní loď převážející kvalitní černé uhlí potopená potopená jen den po Thistlegormu),  Salem Expres ( egyptský Titanic -  tento potopený trajekt se stovkami obětí je jedním z  nejemotivnějších vraků na světě), nákladní lodě Giannis D, Carnatic, Chrisoula, Kimon a mnoho dalších.

b) mořské parky: Brother Islands, , Zabargad, Rocky Island, Deadalus -   přístě chráněné ostrovy daleko na volném moři jejichž bohaté útesy přitahují pelaktické ryby včetně žraloků šedých, dlouhoploutvých  i  kladivounů, mant, napoleonů, kaniců, tuňáků, kranasů atd.

c) Hluboký jih - St. Johns -  nejjižněji směřující safari nabízející nedotčené korálové reefy s výskytem velkých pelaktických ryb, delfíní reef Sataya i proslavený Elphistone

d)  loňským hitem  v nabídce firmy Top Dive se stala i rodinná letí safari – kombinující sportovně - odpočinkovou dovolená nejen pro potápěče ale i pro jejich rodinné příslušníky. Během týdenní plavby na kvalitní ocelové lodi Star Jet mají nepotápěči možnost nahlédnout do nádherného podmořského světa, koupat se v azurově modrých lagunách, opalovat na opuštěných plážích a pro všechny jsou navíc připraveny lodní lyže, kneeboat a další netradiční aktivity. Pro děti  je připraven samozřejmě  i další  program v podobě her a soutěží.

e)  další novinkou jsou do  r. 2011 nové trasy kombinující vraky na severu a potápění  v oblasti Tiran Island a Dahabu. Naše loď Star Jet má jako jedna z mála povolení na plavbu do této oblasti.

Kromě potápění v Rudém  moři kam s námi ročně vycestuje cca 600 potápěčů  zajišťuje naše cestovní kancelář Top Dive samozřejmě i potápění  v dalších  top světově proslulých potápěčských destinacích: Maledivy, Filipíny, Mexiko, Norsko, Palau, Galapágy, Kokosové ostrovy, Mosambik, ....

Úspěch naší firmy je dlouhodobě postaven  na nových  myšlenkách, produktech, cenách přístupných široké veřejnosti a především  individuálním přístupu ke všem  klientům. V tomto bychom chtěli pokračovat i v následujících letech….

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.