Vyšel elektronický časopis openMagazin 05/2010

Datum: 12.07.2010

Společnost Liberix, o.p.s. zveřejnila další vydání zdarma dostupného elektronického časopisu, který se věnuje open source softwaru. Časopis openMagazin vzniká ve spolupráci jedenáctky českých a slovenských IT portálů, které pro magazín vybírají své nejlepší články.

Aktuální vydání obsahuje články měsíce května. V obsahu najdete recenze na software i hardware, návody a novinky z oblasti webu, Linuxu a OpenOffice.org. Píše se také o školách, které používají open source. Konkrétně se jedná o následující články. Stručný souhrn článků:

  • Mobilní novinky, Recenze: Vytváříme vlastní distribuci Linuxu, Open source a linuxové prohlížeče v květnu 2010
  • Analýza: Několik pádných důvodů, proč používat GNU/Linux, Jak v GIMPu vytvořit zrcadlení obrázku, Notebook ThinkPad X100e a jeho funkčnost v Linuxu, Mendeley – A máte pořádek v publikacích, Recenze knihy Digitální fotografie v programu GIMP
  • Smokin' Guns – Counter-Strike na Divokém západě, Organizujte si čas v Thunderbirdu 3 pomocí rozšíření Lightning
  • Oživte své dokumenty pomocí clipartů – poradíme vám, kde je hledat, Gymnázium Jevíčko používá OpenOffice.org, Počet strán a ďalších štatistických údajov textového dokumentu, Nadpisy kapitol v záhlaví dokumentu, Střední škola používá OpenOffice.org – Obchodní akademie, ulice Hovorčovická v Praze
  • OCR v Linuxu: Cuneiform a YAGF, Pár novinek kolem Ben NanoNote
  • Prevádzkujeme webserver na domácom počítači – LAMP, Fedora Electronic Lab: návrh elektroniky v Linuxu, Shutter: vyfotit, upravit a odeslat

openMagazin 5/2010

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.