ecommerce.cz zabodovala v žebříčku TOP 100 ICT společností v ČR

Datum: 01.07.2010

Přes propad IT sektoru vzrostly brněnské firmě meziročně tržby o 25,5 milionů korun

Brno - 1. července, 2010 -   O 15 příček vzhůru na 82. místo prestižního žebříčku TOP 100 ICT firem v České republice poskočila v meziročním srovnání brněnská softwarová společnost ecommerce.cz. Ve srovnatelné kategorii vývojových firem je ecommerce.cz dokonce mezi první dvacítkou. Žebříček TOP 100 ICT firem mapuje pole informačních a komunikačních společností podnikajících na území ČR.

„Většině našich konkurentů meziročně klesl obrat, což je důsledek stagnace trhu IT služeb v České republice. Objevily se snahy šetřit na investicích do IT, kromě toho se odsouvaly státní zakázky na pozdější dobu, až proběhnou řádné volby a bude ustanovena vláda.  Naše firma, která se orientuje především na sázkový a loterijní trh, krizi významně nepocítila, loni jsme získali stejný počet zakázek jako v roce předchozím, obrat se nám meziročně zvýšil o 25,5 milionů korun na 150 milionů,“ uvedl Walter Pavliš, ředitel obchodu a oddělení PR společnosti ecommerce.cz.

Situace na poli informačních technologií v tuzemsku by se měla v následujících měsících zlepšovat. „Na přelomu roku 2010 a 2011 čekáme oživení IT trhu, což by měl být spojeno s poněkud stabilnější politickou situací a tedy i podmínkami pro nové tendry. Krize do IT oboru přinesla nový trend – zákazníci si dávají větší pozor na to, co nakupují. Klienti už automaticky neplatí za drahá řešení a služby od velkých IT gigantů, ptají se, jestli a proč nabízený servis nebo software opravdu potřebují. Doba šetření změnila pohled na IT, lidé nechtějí platit ze zvyku, za peníze očekávají patřičné služby, firmy jsou pod drobnohledem,“ dodal Pavliš.

Podle něj také vzrostla vzdělanost zákazníků v oblasti IT, řadu věcí si umí rozhodnout sami. „Dávají přednost levnějšímu a jednoduššímu softwaru, ušitému na míru jejich potřebám i za tu cenu, že jej budou mít po kratší dobu. To je velká šance pro menší firmy, které mohou lépe oslovit zákazníka, jsou pružnější, a proto budou moci poskytnout přesnou nabídku,“ dodal Walter Pavliš.

 

O společnosti ecommerce.cz
Rychle rostoucí, ryze česká IT firma ecommerce.cz se sídlem v Brně a Starém Městě se zaměřuje na vývoj náročných zákaznických řešení a aplikací pro velké komerční a státní subjekty. Na poli informačních technologií a služeb působí od roku 2000. Téměř 130 IT specialistů vytváří unikátní systémy, které klientům vydělávají peníze, přinášejí zisk a odbourávají nepříjemné papírování.

Veškeré procesy vývoje, řízení projektů včetně servisních služeb se striktně řídí podle mezinárodně uplatňovaných metodologií a norem. K významným zákazníkům ecommerce.cz patří SAZKA, a.s., ČEZ, Tipos národná lotériová spoločnosť, Ministerstvo vnitra, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Bratislavský samosprávny kraj, Ústavní soud ČR či Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský.

 

 

PR kontakt:

Markéta Pudilová

Marketingový a PR manažer

 

t: +420 545 243 444

f: +420 545 242 400

m: +420 606 683 893

w: www.ecommerce.cz

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.